Morar ii raspunde lui Ponta: Si in Justitie s-a ajuns la coabitare

Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:26
2152 citiri
Morar ii raspunde lui Ponta: Si in Justitie s-a ajuns la coabitare

Fostul procuror general al Romaniei, Daniel Morar, i-a raspuns premierului Ponta, care sustinuse ca doar "in vremurile lui Morar si ale comunistilor se luau oameni de pe strada", comentand si declaratiile sefului Guvernului ce-i vizau pe procurori in scandalul de spaga la bacalaureat.

Astfel, Morar a afirmat ca acuzatiile premierului la adresa lui nu sunt adevarate si ca "s-a ajuns la coabitare si in justitie", relateaza Evenimentul Zilei.

"Si in Justitie s-a ajuns la coabitare. Nu e firesc ce se intampla acum. Procurorii sunt independenti si lucrurile de acest gen se gestioneaza in cadrul sistemului. Nu este cazul ca un politician sa intervina in actul de justitie. Daca pe 'vremea lui Morar' se intampla asa ceva, primea o replica imediata si pe masura. La fel ar trebui sa se intample si acum", a afirmat Morar.

Ponta, despre audierea elevilor: Am ramas pe vremea lui Morar sa luam oameni de pe strada?

Reactia lui Morar vine dupa ce Ponta a spus ca persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite penal, dar in acelasi timp este important sa fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori in vara anului trecut, la referendum.

"Daca exista coruptie - si exista, in mod clar a existat - e foarte bine ca aceasta sa fie combatuta si trebuie luate masuri foarte dure. Si profesorii care luau mita pentru subiecte trebuie sa raspunda penal, ca un semnal pentru toti ceilalti. Pe de alta parte, sper doar ca lucrurile acestea sa se desfasoare in procedurile normale, pentru ca, totusi, dupa ce anul trecut i-am vazut pe procurorii domnului presedinte Basescu si ai lui Morar cum fugareau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi. Incepe sa arate ca o societate inainte de 1989", a declarat Ponta.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Morar raspunde Ponta, #Ponta Basescu coabitare Justitie, #scandal frauda Bac Bolintineanu , #Bacalaureat 2013