Ministrul Educatiei vrea si supraveghere audio la Bacalaureat (Video)

Duminica, 25 August 2013, ora 14:37
2266 citiri
Ministrul Educatiei vrea si supraveghere audio la Bacalaureat (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, duminica, ca vrea sa implementeze si o supraveghere audio, pe langa cea video, a salilor in care se organizeaza examenul de bacalaureat.

"Am discutat posibilitatea ca salile sa fie monitorizate si audio. Nu s-a luat inca o decizie, inainte trebuie sa vedem daca o putem implementa. Vom decide pana la sfarsitul saptamanii daca o vom face sau nu", a precizat oficialul, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a insistat ca supravegherea video sa fie imbunatatita, astfel incat sa fie incadrata sala bine, sa nu fie filmata doar din anumite unghiuri.

In plus, Pricopie vrea si monitorizare in timp real a examenului de catre inspectorii scolari.

Sesiunea a doua a bacalaureatului a inceput, luni, la care s-au inscris peste 87.000 de absolventi de liceu.

Promovabilitatea la bacalaureat in prima sesiune a fost de 55,4% inaintea contestatiilor si de 56,4% dupa solutionarea acestora.

Controale la firmele de transport pentru elevi

Pe de alta parte, Remus Pricopie a anuntat ca a cerut verificarea firmelor de transport care percep tarife foarte mari pentru naveta elevilor, precizand ca in unele judete sunt transportatori care controleaza practic aproape tot si acestia au abonamente cu costuri mari.

Ministerul Educatiei sprijina masura propusa de Ministerul de Finante prin care sunt introduse plafoane pentru intervalele de distanta in cazul transporatorilor scolari, aceasta fiind luata dupa ce s-au constatat variatii mari de preturi.

Pricopie a precizat ca reglementarea care plafoneaza sumele decontate pentru transport va fi pe agenda de saptamana viitoare a Guvernului.

"Noi credem ca acest articol si prevedere sunt binevenite, dar in absenta unor limitari am ajuns in situatia in care in aproximativ 18 luni preturile au crescut de zece ori. In urma cu aproximativ o luna jumate am centralizat datele la nivelul fiecarui judete, pe intervale de kilometri si pe fiecare judet in parte.

Am ajuns sa constatam ca pentru zece kilometri pretul unui abonament variaza de la 25 de lei la 326 de lei. La 15 kilometri avem situatii unde abonamentul costa 32 de lei, dar si situatii unde costa 406 lei. Am constatat ca sunt judete unde anumite firme practic controleaza aproape tot, si nu in situatia celor cu abonamente mici, ci in cele cu abonamente mari", a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul a precizat ca, de exemplu, la Sibiu, societatea Tursib percepe 15 lei pentru ruta de trei kilometri, in vreme ce firma Metropolitan practica la Constanta un tarif de 166 de lei.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bacalaureat supraveghere audio, #bac supraveghere audio, #Pricopie bacalaureat supraveghere audio, #Pricopie bac supraveghere audio , #bacalaureat