Ministrul Educatiei spune ca e nevoie de inca 40 de manuale de sport, de la aerobic, la sanie sau yachting

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 09:02
6119 citiri
Ministrul Educatiei spune ca e nevoie de inca 40 de manuale de sport, de la aerobic, la sanie sau yachting
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Marian Pop

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a postat, vineri seara, pe contul sau de Facebook, "pentru informarea celor care inca nu au aflat", lista programelor scolare pentru invatamantul gimnazial la care trebuie sa existe manuale scolare, dupa ce a fost criticat pentru introducerea unui manual de sport pentru clasa a V-a.

In insiruirea de 118 de titluri si materii, pe langa controversatul manual de Educatiei Fizica, regasim insa alte 40 cu titulatura "Pregatire sportiva practica" la diverse sporturi, de la atletism, badminton, dans sportiv, baseball, gimnastica artistica, judo si pana la lupte greco-romane, hochei pe gheata, hochei pe iarba, softball si yachting.

Oficiali din Ministerul Educatiei au precizat pentru News.ro, referindu-se la numeroasele manuale destinate disciplinelor sportive, ca acestea nu au existat pana in acest an, insa se ia in calcul introducerea lor pentru elevii din scolile cu profil sportiv.

Vineri, dupa ce anuntul sau privind manualul de Educatie Fizica pentru gimnaziu a provocat reactii critice atat din partea asociatiilor de parinti, cat si pe retelele de socializare, ministrul a sustinut si necesitatea manualului de "Consiliere si orientare", un substitut al orei de dirigentie, iar la sfarsitul zilei a postat intreaga lista a materiilor despre care sustine ca ar necesita si manuale.

"Pentru informarea celor care inca nu au aflat. LISTA programelor scolare pentru invatamant gimnazial la care trebuie sa existe manuale scolare", este preambulul ministrului la lista de 118 titluri destinate invatamantului gimnazial.

Cele mai numeroase sunt cele care se refera la pregatirea sportiva si practica, pentru sporturi diverse, din insiruire nelipsind baseballul, softballul, hocheiul pe gheata si hocheiul pe iarba, manuale separate de gimnastica artistica feminina si gimnastica artistica masculina, lupte greco-romane si lupte libere, sanie, sport aerobic, enumerarea incheindu-se cu yachtingul.

Cinci pozitii sunt dedicate pregatirii pentru schi: alpin, biatlon, fond, orientare si sarituri.

Nu lipsesc nici orientarea sportiva si polo-ul.

Lista prezentata de ministrul Educatiei mai include Limba si literatura romana, Limba si literatura romana pentru scolile cu predare in limba maghiara, limba si literatura diverselor minoritati nationale, inclusiv croata, rromani, ceha, rusa, sarba sau ucraineana.

O alta sectiune este cea de limbi moderne, de unde nu lipsesc spaniola, turca, chineza si japoneza.

De asemenea, sunt mentionate manualele de Istoria si traditiile fiecarei minoritati in parte si manualele de Religie pentru toate cultele recunoscute.

Si manualele de Educatie muzicala sunt destinate fiecarei minoritati in parte.

Acesora li se adauga manualele de Informatica si cele ale materiilor curente: Matematica, Fizica, Chimie, Biologie, Geografie.

Aberatia zilei: Elevii vor invata la sport dupa... un manual scris de parca ar trebui sa isi dea doctoratul la 11 ani

Pop insista cu manualele la Educatie fizica: Vedem reclamele "Faceti 30 de minute sport in fiecare zi", dar nu prea stim cum sa facem

Liviu Pop anunta ca va introduce un manual si pentru Dirigentie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Liviu Pop manuale sport, #Liviu Pop ministru Educatie manuale , #manuale