Ministerul Educatiei s-a razgandit: Elevii din clasele I si a II-a vor invata dupa vechile manuale (Video)

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 17:46
2946 citiri
Ministerul Educatiei s-a razgandit: Elevii din clasele I si a II-a vor invata dupa vechile manuale (Video)
Foto: Adevarul

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis joi sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I si a II-a, iar in acest sens inspectoratele scolare judetene au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile existente.

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I si a II-a sa aiba cat mai repede manuale la dispozitie, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis, joi, sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale, se arata intr-un comunicat remis presei.

Astfel, prin ordin al ministrului Educatiei, inspectoratele scolare judetene au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile de manuale scolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja in scoli.

"Ministrul Educatiei Nationale este hotarat sa duca pana la capat procesul de modernizare a programelor scolare si a manualelor, in pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care acestia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se rasfrang asupra elevilor, privandu-i de un act educational modern, eficient, adaptat realitatilor si nevoilor societatii contemporane", se mai arata in comunicat.

Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educatiei, Remus Pricopie, pentru a rezolva situatia manualelor scolare pana saptamana viitoare, sugerandu-i ca, in lipsa unei solutii rapide, exista posibilitatea ca acesta sa fie demis, au relatat, miercuri, surse oficiale.

Ponta, despre manuale: Daca exista greseli din partea ministerului voi lua masuri

Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie: Daca nu rezolva situatia manualelor este demis - surse

Initial, potrivit unei note transmise de minister inspectoratelor scolare inainte de inceperea scolii, se stabilise ca elevii claselor I si a II-a nu vor invata dupa manualele vechi.

Inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, a declarat in 11 septembrie, ca lipsa noilor manuale pentru clasele I si a II-a nu este o situatie placuta, iar elevii nu pot invata dupa manuale vechi, dar programa noua va fi respectata, iar in primele zile se va face recapitulare.

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala.

Pentru realizarea acestora, Ministerul Educatiei a organizat o licitatie, care a fost insa contestata de unele edituri.

Scandalul manualelor scolare - Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

O zi mai tarziu, Ministerul Educatiei a sustinut ca intarzierea noilor manuale pentru clasele I si a II-a este din vina "celor care au blocat procedura" si a asigurat elevii, cadrele didactice si parintii ca acestea acestea vor ajunge in scoli imediat ce licitatia se va finaliza.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#completare manuale vechi 2014, #licitatie manuale digitale 2014 , #manuale