Ministrul Educatiei anunta extinderea anului scolar incepand cu septembrie 2022. Se ia in calcul revenirea la trimestre in loc de semestre

Duminica, 11 Aprilie 2021, ora 15:35
16697 citiri
Ministrul Educatiei anunta extinderea anului scolar incepand cu septembrie 2022. Se ia in calcul revenirea la trimestre in loc de semestre
Anul scolar ar putea fi modificat din nou/Foto: Pixabay.com

Sorin Cimpeanu a anuntat ca ar putea fi modificata structura anului scolar si sa se revina la trimestre in loc de semestre, insa va exista o discutie ampla cu sindicatele, asociatiile de parinti si ale elevilor. Totodata, elevii ar putea reveni la scoala la 1 septembrie, odata cu profesorii. Ministrul Educatiei a precizat ca, indiferent de variata pe care se va merge, va propune extinderea anului scolar, incepand cu septembrie 2022.

"Acest an scolar 2021-2022 ar urma sa inceapa cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledam pentru extinderea duratei anului scolar. In acelasi timp este nevoie si de predictibilitate.

Ministerul Educatiei este dispus sa ia in considerare reanalizarea structurii anului scolar, cu o singura conditie. Aceasta solicitare sa fie facuta prin consens de catre partenerii de dialog social. Toti elevii si parintii din Romania cunosc o anumita structura. Daca revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educatiei, in oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului scolar incepand cu septembrie 2022. Ministerul Educatiei oricum sustine ideea extinderii perioadei de cursuri in invatamantul preuniversitar.

Cu atat mai mult cu cat predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi", a afirmat Sorin Cimpeanu, intr-o interventie telefonica duminica la Digi 24.

Intrebat ce ar implica revenirea la trei trimestre in anul scolar, ministrul Educatiei a raspuns: "Poate fi o varianta de luat in calcul. Sunt argumente pro si argumente contra. Este nevoie de consultare publica".

Societatea civila a solicitat liderilor politici o solutie pentru garantarea unui numar minim de zile de scoala intr-un an calendaristic, respectiv masuri concrete pentru ca Romania sa nu mai aiba cel mai comprimat an scolar din Uniunea Europeana, potrivit unui apel initiat de Societatea Academica Romana si semnat de asociatii ale elevilor din mai multe multe judete si de ONG-uri si adresat Guvernului si Parlamentului.

Asociatiile propun ca anul scolar sa aiba un numar mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% tari in topul testarilor PISA, inceperea cursurilor la 1 septembrie 2021 in urmatorul an scolar si vacante mai scurte, ritmice, periodice, in timpul anului scolar, considerand ca vacantele lungi afecteaza major copiii si nivelul la care ei revin in scoala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Întrebări și răspunsuri legate de înscrierile la creșă și grădiniță. Ministerul Educației vine în ajutorul părinților
Întrebări și răspunsuri legate de înscrierile la creșă și grădiniță. Ministerul Educației vine în ajutorul părinților
Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat marți seară, 16 aprilie, că reprezentanții forului pe care-l conduce pregătesc un material cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate...
Isterie în rândul comuniștilor din Rusia după introducerea golfului la orele de sport: ”Elevii învață respectul faţă de rivali”
Isterie în rândul comuniștilor din Rusia după introducerea golfului la orele de sport: ”Elevii învață respectul faţă de rivali”
Partidul Comunist din Rusia a criticat Ministerul Educaţiei pentru introducerea golfului la orele de educaţie fizică din şcolile ruse, informează EFE. ”Jocul de golf este o tradiţie a...
#Sorin Cimpeanu, #educatie, #Ministerul Educatiei , #educatie
Comentarii
P
programmer2
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Pân-atunci, faceți rost de umbrare pentru cu rtea școlii, ca s-aveți