Ministerul Educatiei: 181 de elevi depistati cu COVID-19 in ultima saptamana. Se constata o scadere a numarului zilnic de infectari

Luni, 15 Martie 2021, ora 19:50
Autor: Alina Toma
Ministerul Educatiei: 181 de elevi depistati cu COVID-19 in ultima saptamana. Se constata o scadere a numarului zilnic de infectari
Foto Hepta

Ministerul Educatiei a anuntat, luni seara, ca, in perioada 8-15 martie, s-au infectat cu noul coronavirus 181 de elevi sau prescolari, o medie 22 cazuri/zi. De asemenea, s-au infectat 321 de angajati, media fiind de 40 cazuri/zi.

"Se constata o scadere a numarului mediu zilnic de infectari, atat in cazul elevilor, cat si al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioara (1-10 martie)", a transmis Ministerul, precizand ca anterior media de infectare la copii a fost de 38 de cazuri pe zi, iar la angajati 55 de cazuri pe zi.

De asemenea, in perioada de refrinta activitatea fata in fata a fost suspendata ca urmare a cazurilor confirmate in 216 clase sau grupe de copii.

"Reiteram importanta respectarii tuturor regulilor privind prevenirea infectarii cu virusul SARS-CoV2, precum si importanta testarii in scoli, alaturi de sustinerea campaniei de vaccinare a personalului din educatie", a mai transmis Ministerul Educatiei.

Citeste si:

 Articol citit de 1459 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  mutu2
  16.03.2021, 13:43
  Destul de multe cazuri
  Prea multe cazuri atat in randul elevilor cat și in randul angajaților. Nu se poate realiza distanțarea socială , copii poartă masca și nu prea. Expunerea este prea mare in randul angajaților pentru că elevii și dacă fac boala fac forme ușoare.