Micii antreprenori si-au lansat ideile de afaceri in fata potentialilor investitori si au castigat sustinere de viitor

Advertorial
Vineri, 18 Iunie 2021, ora 16:56
4935 citiri
Micii antreprenori si-au lansat ideile de afaceri in fata potentialilor investitori si au castigat sustinere de viitor
Complexul Educational Laude Reut FOTO: laude-reut.ro

In data de 17 iunie 2021, in liceul Laude Reut, clasele a IX-a au sustinut proiectul final de absolvire pentru modulul Business English, sub coordonarea profesorului Mihaela Rata. Evenimentul a fost organizat dupa cum urmeaza: in grupe de cate 3, 4 sau 5 (in functie de profilul fiecarei clase), elevii au pregatit si dezvoltat ideea unei afaceri proprii, bazata pe un concept original. Acesta a fost prezentat (in PowerPoint) in fata unui grup de potentiali investitori format din oameni de afaceri din mediul de afaceri din Romania care au fost interesati (in mod fictiv) sa dezvolte aceasta afacere mai departe, sa investeasca in ea si sa obtina un profit ulterior.

Ceremonia a fost deschisa de catre doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Presedintele Complexului Laude-Reut si s-a continuat cu prezentarea juriului, format din domnul Vlad Dorobantu, Financial Advisor la KPMG, domnul Marcel Laufer, atreprenor in domeniul transporturilor, doamna Mihaela Rata, profesor Business English si doamna Diana Gombos, profesor Business English.

Caption: Antreprenori de viitor, liceenii Laude-Reut creeaza si prezinta proiecte ingenioase de afaceri

Elevii au prezentat conceptul afacerii lor (intr-un timp alocat de maxim 15 minute per grupa), iar juriul le-a adresat intrebari din cele mai diverse legate de aceasta idee de afaceri, sau au dorit sa clarifice anumite aspecte. In anumite situatii, juriul le-a oferit sugestii, ghidaj sau sfaturi pentru implementarea ulterioara a conceptului.

Fiecare prezentare a fost evaluata dupa urmatoarele criterii: originalitatea conceptului, implementare si fezabilitate precum si, desigur, calitatea limbii engleze, deoarece toate proiectele au fost sustinute in limba engleza.

Grupa castigatoare a fost "Holotech", formata din Alexandru Burlacu, Luca Druga, Sara Florescu si Eleonora Dinca, cu un proiect despre inovatia in domeniul hologramelor. Tot pe podium, pe locul doi s-a situat grupa "Ads4You" (Mihnea Stan, Armand Tica, Victor Zota, Andrei Ionescu), cu o afacere ce propune o solutie personalizata pentru culegerea de date personale, iar pe locul trei, grupa "Tandem", (Sofia Ene, Amos Goldenberg, Sofia Nicolae, Sara Marin, Alexandru Firoiu), o platforma online ce isi propune sa aduca publicului larg arta artizanala. Mentiunile speciale ale juriului au fost "Watch&Move Glasses" (Rotem Alter, Andrei Micula, Iulia Birgaoanu, Andrei Dirdala) si "The Furry Bakery" (Rebeca Dobre, Ana Dobranici, Lara Tomescu).

Uram tuturor elevilor mult succes pe mai departe si le transmitem felicitarile noastre pentru productiva munca de echipa pe care au depus-o!

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Laude Reut, #Laude Reut Educational Complex , #educatie