Cum văd specialiștii revenirea obligativității purtării măștii, în jurul școlilor din București

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 06:05
1933 citiri
Cum văd specialiștii revenirea obligativității purtării măștii, în jurul școlilor din București
Masca redevine obligatorie lângă școli FOTO Hepta

Medicii și reprezentanții părinților susțin că purtarea măștii de protecție în jurul școlilor, grădinițelor și creșelor din București, începând cu 13 septembrie e un lucru bun, în contextul în care transmiterea comunitară cu tulpina Delta, care afectează îndeosebi copii și tineri, este tot mai alarmantă.

Decizia de a purta mască în apropierea școlilor din Capitală și în incinta acestora a fost luată miercuri de Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București, situația nefiind însă una singulară. Decizii asemănătoare au fost luate, de pildă, la Brașov.

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că măsura nu va fi extinsă și la alte spații deschise, astfel că șansele ca masca să devină obligatorie pe stradă sunt minime.

"Suntem în transmitere comunitară, cu o ascensiune rapidă a numărului de cazuri, cu o incidență cumulată care în unele zone se apropie de cifre de peste 1. Consider că măsurile care trebuie luate, de purtare a măștii, sunt raționale, și trebuie aplicate, atât în spații închise cât și în afara spațiilor închise acolo unde există aglomerări. Masca nu va fi peste tot obligatorie, dar în incinta școlii unde sunt mai mulți părinți care așteaptă în mod categoric trebuie purtată", a explicat pentru Ziare.com profesorul Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

E nevoie ca elevii să fie protejați

La rândul său, Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, e de părere că măsura luată de autoritățile locale este de bun augur și vine în sprijinul comunității școlare și în cel al părinților.

"Orice măsură care vine în sprijinul copiilor de a nu se răspândi acest virus atât în sălile de clasă cât și la ei acasă este bine venită. Este normal, în primul rând, la nivelul individual să fim conștienți de pericolul reprezentat de boală atât în rândul colegilor cât și în rândul familiei mai ales că tulpina Delta e mai contagioasă în rândul copiilor și al tinerilor. O astfel de măsură nu poate să vină decât în sprijinul unei sănătăți în comunitatea respectivă", a explicat Chicioreanu pentru Ziare.com.

Potrivit acestuia, e esențial de văzut cine pune la dispoziție aceste măști, în special în cazul copiilor care provin din familii fără posibilități.

"E important să conștientizăm că acești copii vin de la diferite distanțe către școală, vin prin mijloace de transport și este nevoie ca aceștia să fie tot timpul protejați. Nu numai în spațiile deschise de lângă școli, în contextul în care părinții vin să își ia copiii de la școală, dacă ne gândim la învățământul primar", a conchis Chicioreanu.

În Bucureşti, incidenţa cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depăşit 1 la mia de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#masca de protectie obligatorie, #masca obligatorie, #coronavirus, #doina azoicai , #stiri invatamant