Elevii nu mai sunt obligati sa poarte masca in curtea scolii. Alte masuri anuntate de ministrul Educatiei

Vineri, 14 Mai 2021, ora 14:50
Autor: Alina Toma
Elevii nu mai sunt obligati sa poarte masca in curtea scolii. Alte masuri anuntate de ministrul Educatiei
Masca nu va mai fi obligatorie in spatiale deschise FOTO Facebook/ Ministerul Educatiei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat vineri, 14 mai, ca de saptamana viitoare in exteriorul unitatilor de invatamant (spatii deschise) se poate renunta la obligativitatea purtarii mastii de protectie, dar se pastreaza regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerarile.

Potrivit ministrului, saptamana viitoare (17-23 mai) in scolile din 2.527 de localitati toti elevii vor putea merge la scoala, cu prezenta fizica (Scenariul Verde). "Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situatie (90%)", afirma ministrul.

Ministrul Educatiei sustine ca in 654 de localitati, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor ramane in online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, si a XI-a (300.000 elevi reprezentand circa 10%).

"Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activitatilor cu prezenta fizica) se aplica scolilor din localitatile care ar putea fi carantinate, precum si claselor in care s-au inregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2", mentioneaza Sorin Cimpeanu.

 Articol citit de 2267 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Kogaion78
  14.05.2021, 16:12
  .......thoamne.........in schimb devin obligatorii......
  ....saruturile frantzozeshti....noa.....