Lector SNSPA: Ministrul Educatiei refuza sa dea datele in baza carora a alocat locurile bugetate. Vom continua sa protestam!

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:11
3217 citiri
Lector SNSPA: Ministrul Educatiei refuza sa dea datele in baza carora a alocat locurile bugetate. Vom continua sa protestam!
Foto: captura Facebook / Rezistenta.tv

Studentii si profesorii care s-au aflat marti in fata Ministerului Educatiei Nationale, manifestandu-si nemultumirea fata de modul de alocare a cifrelor de scolarizare pentru institutiile de invatamant superior pentru anul universitar 2018 - 2019, spun ca vor continua protestele si ii cer ministrului Valentin Popa transparenta.

"Vom continua sa protestam pentru ca disponibilitatea dansului de a schimba ceva din decizia initiala pur si simplu nu exista. (...) Din nefericire, dansul nu a parut disponibil sa faca nicio schimbare. I-am solicitat public sa puna pe site-ul ministerului datele pe baza carora a creat alocarile si a taiat locurile de la cele mai importante universitati. Domnul ministru a refuzat si a spus ca sunt datele dansului si ca nu este obligat sa ni le transmita.

Dansul lucreaza cu datele dansului, nu cu datele transmise de universitati, care sunt publice. La acest moment, nu putem sa verificam calculele facute de domnul ministru, nu putem sa spunem daca sunt corecte sau nu. L-am mai intrebat daca are disponibilitatea de a reveni asupra deciziei de a taia respectivele locuri. Dansul a spus ca au fost foarte bine fundamentate si ca ii pare rau ca nu a mers si mai departe. (...) Atitudinea dansului nu a fost cea pe care o asteptam", a declarat Claudiu Craciun, lector in cadrul SNSPA, dupa intalnirea cu ministrul Educatiei.

Intrebat daca se vor afla zilnic in fata ministerului, Craciun a aratat ca se poate protesta si mergand la cursuri.

"Mai trebuie sa mergem si la ore. Pentru ca daca nu mergem la ore dupa aceea domnul ministru va spune ca nu ne facem treaba si ne va taia din finantari. Deci, vom merge la ore, este o modalitate de a protesta si aceasta si vom continua apelul nostru catre studenti, catre organizatii studentesti, catre sindicate, catre colegi pur si simplu sa nu accepte aceste decizii din pix care nu au nicio logica in afara de preferintele domnului ministru. (...) Am cerut transparenta.

Daca dansul spune ca exista o metodologie obiectiva, criterii clare de alocare, trebuie sa le vedem si noi. Am solicitat sa nu mearga impotriva unor universitati si programe care sunt de succes si sunt cautate si pregatesc studenti foarte buni", a afirmat el.

Aproximativ 30 de studenti si profesori au protestat marti in fata Ministerului Educatiei Nationale, principala nemultumire fiind legata de modul de alocare a cifrelor de scolarizare pentru institutiile de invatamant superior pentru anul universitar 2018 - 2019.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#bani universitati Valentin Popa , #universitati