Lector SNSPA: Ministrul Educatiei refuza sa dea datele in baza carora a alocat locurile bugetate. Vom continua sa protestam!

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:112827 citiri
Lector SNSPA: Ministrul Educatiei refuza sa dea datele in baza carora a alocat locurile bugetate. Vom continua sa protestam!
Foto: captura Facebook / Rezistenta.tv

Studentii si profesorii care s-au aflat marti in fata Ministerului Educatiei Nationale, manifestandu-si nemultumirea fata de modul de alocare a cifrelor de scolarizare pentru institutiile de invatamant superior pentru anul universitar 2018 - 2019, spun ca vor continua protestele si ii cer ministrului Valentin Popa transparenta.

"Vom continua sa protestam pentru ca disponibilitatea dansului de a schimba ceva din decizia initiala pur si simplu nu exista. (...) Din nefericire, dansul nu a parut disponibil sa faca nicio schimbare. I-am solicitat public sa puna pe site-ul ministerului datele pe baza carora a creat alocarile si a taiat locurile de la cele mai importante universitati. Domnul ministru a refuzat si a spus ca sunt datele dansului si ca nu este obligat sa ni le transmita.

Dansul lucreaza cu datele dansului, nu cu datele transmise de universitati, care sunt publice. La acest moment, nu putem sa verificam calculele facute de domnul ministru, nu putem sa spunem daca sunt corecte sau nu. L-am mai intrebat daca are disponibilitatea de a reveni asupra deciziei de a taia respectivele locuri. Dansul a spus ca au fost foarte bine fundamentate si ca ii pare rau ca nu a mers si mai departe. (...) Atitudinea dansului nu a fost cea pe care o asteptam", a declarat Claudiu Craciun, lector in cadrul SNSPA, dupa intalnirea cu ministrul Educatiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News