Invatatoare condamnata la inchisoare cu suspendare dupa ce a pulverizat spray lacrimogen pe doi elevi de clasa intai

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 22:31
Autor: N.G.
Invatatoare condamnata la inchisoare cu suspendare dupa ce a pulverizat spray lacrimogen pe doi elevi de clasa intai
Femeia a fost retinuta dupa ce a proovcat incidentul din scoala

O invatatoare din judetul Satu Mare a fost condamnata la inchisoare cu suspendare dupa ce a pulverizat sapre doi elevi spray lacrimogen. Incidentul s-a petrecut in anul 2019, cand femeia preda la clasa intai.

Dupa mai bine de un an, magistratii au pronuntat prima sentinta in acest caz. Invatatoarea a fost condamnata la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce expertiza medico-legala a stabilit faptul ca aceasta are probleme psihice si discernamant diminuat, potrivit adevarul.ro Initial a fost declarata apta din punct de vedere medical si psihologic.

Profesorul din Neamt care i-a cerut unei eleve sa ii trimita poze cu ea dezbracata a demisionat, dar ramane in invatamant

Incidentul a avut loc la o scoala din comuna Santau. Invatatoarea castigase cu putin timp in urma concursul de profesor suplinitor la scoala cu nota 7. Aceasta intrase la clasa pentru a-si tine ora, iar la un moment-dat unul dintre elevi a dorit sa iasa afara din clasa pentru a merge in curte la joaca, insa profesoara nu i-a permis acest lucru, din cauza ca nu se aflau in pauza.

AUDIO Un profesor universitar jigneste o studenta in timpul cursurilor online: "Nu ti se pare ca esti penibila?"

Dupa ce un alt elev a intervenit, femeia a scos spray-ul lacrimogen, pulverizandu-l in fata copiilor. Doi elevi din clasa au fost afectati in mod deosebit si transportati la spitalul din Tasnad.

Inspectoratului Scolar a anuntat ca invatatoarei ii va fi desfacut contractul de munca.

Citeste si:

 Articol citit de 2804 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  gheu
  20.02.2021, 04:49
  Pai
  Asta tretrebuia sa fie la puscarie sau la un Spitalpsihiatric si sa fie data afara definitiv din invatamant.