Inspectorul scolar retinut pentru spaga la Bac, demis de ministrul Educatiei

Luni, 30 Iunie 2014, ora 11:46 2095 citiri

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, l-a destituit din functie pe inspectorul scolar din Arad retinut de procurori, in noaptea de duminica spre luni, pentru ca ar fi luat spaga pentru a ajuta niste absolventi de liceu sa promoveze bacalaureatul.

"Ministrul Remus Pricopie l-a destituit luni, 30 iunie, pe Mihai Spanu din functia de inspector scolar general adjunct al judetului Arad, in urma suspiciunilor de trafic de influenta ridicate de procurori. Inspectorul ar fi promis mai multor candidati ca ii va ajuta sa promoveze probele din cadrul Bacalaureatului.

Eliberarea din functie a celorlalte doua persoane suspectate ca ar fi implicate in acest caz, respectiv un inspector scolar si o profesoara, revine in competenta Inspectoratului Scolar Judetean Arad si a unitatii de invatamant, unde acestea sunt angajate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Bac 2014: Inspector scolar retinut pentru mita

In noaptea de duminica spre luni, procurorii Parchetului Tribunalului Arad au descins la locuinta lui Mihai Spanu, inspector scolar general adjunct in judetul Arad, precum si acasa la inspectorul scolar Simona Crisnic si la profesoara Lavinia Bit. Acestia sunt suspectati ca ar fi primit intre 300 si 500 de euro pentru a promova mai multi candidati la examenul de bacalaureat.

Bac 2014: Doi inspectori scolari si o profesoara, ridicati de procurori pentru mita

In urma perchezitiei, din locuintele acestora au fost ridicati circa 10.000 de euro. Cei trei au fost dusi la audieri, insa doar inspectorul Mihai Spanu a fost retinut. Ceilalti doi inculpati vor fi cercetati in stare de libertate.

Ancheta in acest caz a inceput in urma unui denunt si a fost realizata cu sprijinul SRI.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News