Inscrierile pentru evaluarea nationala incep luni

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 12:53
1446 citiri
Inscrierile pentru evaluarea nationala incep luni

Inscrierile pentru evaluarea nationala incep luni si se vor incheia la 15 iunie, urmand ca prima proba de examen, cea la limba si literatura romana, sa fie sustinuta la 20 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului, stabilit de Ministerul Educatiei.

Inscrierea candidatilor se face la secretariatele unitatilor de invatamant pe care elevii claselor a VIII-a le-au absolvit. Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular, au dreptul sa sustina acest examen fara taxa.

La evaluarea nationala se pot inscrie atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala). Candidatii din promotiile de pana in 1998 inclusiv nu participa la evaluarea nationala, intrucat pot solicita echivalarea examenului de capacitate.

De asemenea, elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la evaluarea nationala numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de Ministerul Educatiei, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor, prevede metodologia examenului.

Evaluarea nationala consta in sustinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute. Cea de-a doua disciplina la care se va sustine evaluarea nationala este limba si literatura materna - pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (21 iunie), iar ultima proba este matematica (22 iunie).

Rezultatele finale vor fi afisate la 24 iunie, urmand ca depunerea contestatiilor sa se faca in aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00.

Evaluarea nationala se defasoara anual intr-o singura sesiune si reprezinta modalitatea de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial. Fara sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a.

Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere. Aceasta reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#evaluare nationala, #inscrieri evaluare nationala , #evaluare educatie