Inchisoare cu executare pentru fostul rector si trei profesori de la Universitatea Petre Andrei din Iasi

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 22:52
9786 citiri
Inchisoare cu executare pentru fostul rector si trei profesori de la Universitatea Petre Andrei din Iasi
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul rector al Universitatii Petre Andrei din Iasi, Sorin Bocancea, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare, in timp ce alti trei profesori au primit pedepse de pana la trei ani de inchisoare, fiind acuzati ca au intervenit in fraudarea situatiei scolare a unui student.

Curtea de Apel Iasi a decis, luni, condamnarea la un an si sase luni de inchisoare cu executare in cazul fostului rector al Universitatii Petre Andrei din Iasi, Sorin Bocancea, care a fost judecat pentru favorizarea faptuitorului, instigare la fals intelectual si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Fostul prodecan al Facultatii de Drept al aceleiasi universitati, Florin Druga, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, profesorul Cristian Antonie Bocancea a primit un an si opt luni de inchisoare, in timp ce un alt profesor, Mark Bucuci, a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu amanare.

Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Florin Dan Druga, in calitate de prodecan al Facultatii de Drept din Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, a pretins de la un student 18.900 de lei, in vederea inscrierii in anul al treilea de studii.

Inscrierea studentului urma sa se realizeze in conditiile in care acesta nu a sustinut examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute in Regulamentul Universitatii.

Rectorul de atunci al Universitatii Petre Andrei din Iasi Sorin Bocancea a declarat pentru News.ro ca banii solicitati de profesorul Druga reprezentau taxele restante pe care studentul nu le achitase la timp si ca "nicidecum nu e vorba de mita".

Sorin Bocancea a mai afirmat ca totul este o neintelegere si ca procurorii DNA nu cunosc sistemul de promovare a anilor de studiu in baza creditelor.

Rectorul Sorin Bocancea i-ar fi determinat pe alti doi profesori din cadrul universitatii, Mark Bucuci si Cristian Bocancea, sa treaca note fictive in catalog la sase materii fara ca studentul care l-a mituit pe prodecanul Facultatii de Drept sa sustina examenele respective, sustin procurorii DNA Iasi.

Rectorul Bocancea a refuzat sa predea anchetatorilor cataloagele aferente anului I de studii al Facultatii de Drept, impiedicand si ingreunand cercetarile in dosarul respectiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#profesori condamnati inchisoare Iasi , #facultati