STUDIU CDC. Invatamantul online poate afecta sanatatea mentala si starea de bine a copiilor si parintilor

Vineri, 26 Martie 2021, ora 15:37
1876 citiri
STUDIU CDC. Invatamantul online poate afecta sanatatea mentala si starea de bine a copiilor si parintilor
Scoala online poate afecta sanatatea copiilor FOTO Pixabay.com

Un studiu publicat de catre Centrele americane de Control si Prevenirea Bolilor (CDC) arata ca invatamantul online prezinta mai multe riscuri la adresa sanatatii mentale si starii de bine a copiilor si parintilor decat invatamantul obisnuit in scoala.

Expertii spun ca este necesara o sustinere suplimentara in lupta impotriva efectelor pandemiei covid-19, relateaza CNN.

Pariintii copiilor care invata online sau combina invatamantul online cu invatamantul in scoala raporteaza un risc sporit la 11 dintre 17 indicatori analizati cu privire la starea de bine a copiilor si parintilor, potrivit studiuului, publicat joi.

Cercetatori CDC au examinat in acest studiu raspunsuri in sondaje efectuate in perioada octombrie-noiembrie 2020 ale unui numar de 1.290 de parinti cu copii cu varsta cuprinsa intre cinci si 12 ani.

Aproximativ 25% dintre parintii ai caror copii invata online sau combinat semnaleaza o deteriorare a sanatatii mentale sau emotionale a copiilor lor, in timp ce doar 16% dintre parintii ai caror copii invata in scoala semnaleaza o asemenea deteriorare.

Copiii lor sunt mai putin activi fizic, petrec mai putin timp afara si mai putin timp cu prieteni, spun ei.

De asemenea, 54% dintre parintii ai caror copii invata online semnaleaza o suferinta emotionala, in timp ce doar 38% dintre parintii copiilor care invata la scoala acuza acest lucru.

Ei semnaleaza in mai mare masura faptul ca si-au pierdut locul de munca, griji cu privire la stabilitatea locului de munca, provocari in cresterea copilului, un conflict intre serviciu si ingrijirea copilului si dificultati de somn.

Radiografia unui dezastru numit "Anul scolar 2020-2021": 1.200 de comune cu peste 6.000 de sate sunt deconectate de la invatamantul online

Parintii copiilor care invata atat online, cat si la scoala, sunt mai afectati decat cei ai copiilor care invata in scoala de o pierdere a locului de munca si de un conflict intre serviciu si ingrijirea copilului. Aproximativ 42% dintre ei raporteaza suferinte emotionale.

Parintii care nu sunt albi si parinti ai caror copii invata in scoli publice sunt mai susceptibili ca copiii lor sa invete online.

Doua premiere in finantarea invatamantului preuniversitar: cresterea costului standard per elev cu mai mult decat inflatia si diferentierea cheltuielilor materiale pentru scolile de la sate

Aproape 66% dintre parintii hispanici si 55% dintre parintii afroamericani declara ca copiii lor invata online, in timp ce doar 32% dintre parintii albi raporteaza acest lucru.

Administratia Biden indeamna la o redeschidere a scolilor in timpul pandemiei covid-19, iar CDC a publicat recent sfaturi in vederea deschiderii in siguranta a scolilor publice de la gradinita pana in clasa a 12-a (k-12)

Extraordinara poveste a unui elev de la Colegiul Ion Luca Caragiale din Ploiesti care a fost admis la Universitatea Harvard

Insa unii experti avertizeaza ca invatamantul in scoala nu face bine sanatatii mentale a tuturor copiilor si subliniaza ca unii copii agresati la scoala sau care s-au simtit mai liberi in a se exprima de acasa si nu in ierarhia sociala a scolii nu vor neaparat sa se intoarca in clasa.

Iar unele dintre beneficiile percepute de catre unii copii la inceputul pandemiei - o independenta mai mare si competente mai bune in abilitatea de a planifica, rezolva probleme si finalizare - ar putea fi inca valabile.

CE: Invatamantul la distanta risca sa agraveze inegalitatile deja existente in Romania

Comisia Europeana a publicat joi, 12 noiembrie, monitorul anual al educatiei si formarii in care a subliniat ca trecerea la invatamantul la distanta risca sa agraveze inegalitatile deja existente in Romania.

Monitorul analizeaza cum evolueaza educatia si formarea in UE si in statele sale membre.

Referitor la situatia din Romania este aratat ca au fost depuse "unele eforturi pentru imbunatatirea calitatii educatiei si a ingrijirii prescolarilor si pentru consolidarea formarii initiale a cadrelor didactice".

In pofida mai multor initiative, este necesara imbunatatirea competentelor digitale ale profesorilor, ale instructorilor si ale elevilor/ studentilor si este necesara asigurarea unei mai bune dotari a scolilor cu echipamente digitale.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#scoala online, #CDC, #pandemie , #stiri invatamant