Frauda la Bac. PDL cere sa pice capete - Stroe si Pricopie sa demisioneze

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 18:38 1321 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Vasile Blaga a comentat, vineri, scandalul de frauda la Bac iscat la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, cerand ca ministrul de Interne si cel al Educatiei sa isi prezinte demisia.

"Ceea ce s-a intamplat in acest an nu s-a intamplat niciodata. Noi am fost de acord cu toate actiunile institutiilor statului, pentru ca toata lumea vrea sa se faca lumina si toti copiii sa aiba sanse egale in acest examen.

De aceea, suntem de acord ca cei care au gresit sa plateasca si cei care si-au castigat pe nedrept notele la o anumita disciplina sa repete examenul. Dar nu putem fi de acord cu ce s-a intamplat astazi, am vazut tot felul de balbe la toate nivelurile, au fost grav incalcate drepturile cetatenesti", a acuzat Blaga.

In acest sens, el a cerut ca doi ministri din Cabinetul Ponta sa isi prezinte demisia.

Frauda la Bac - LIVE

"Nu am vazut nicio pozitie a ministrului de Interne, dand de inteles ca si-ar dori indreptarea situatiei. Nu am vazut nicio pozitie nici a ministrului Educatiei, motiv pentru care le cerem demisia de onoare", a adaugat Blaga.

Scandalul de frauda de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala a luat o noua intorsatura, vineri, cand zeci de elevi au fost asteptati la iesirea din examen de politisti pentru a fi dusi la audieri.

Daca initial se vorbea despre 100 de elevi pentru care ultima zi de Bac ar fi putut coincide cu prima zi la Politie, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorul Bogdan Staicu, a anuntat ca este vorba despre 250 de elevi.

Dupa doua ore de tevatura ce a incins spiritele in randul parintilor, elevilor, dar si politicienilor, inclusiv premierul Victor Ponta blamand procedurile procurorilor, politistii au decis sa nu ii mai duca pe elevi la audieri. Absolventii de liceu au semnat procese verbale si li s-au inmanat citatii pentru a se prezenta saptamana viitoare la audieri.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii