Fotografia zilei: Performanta exceptionala pentru olimpicii romani la Chimie

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:099955 citiri
Fotografia zilei: Performanta exceptionala pentru olimpicii romani la Chimie
Foto: Facebook / IChO-2016

Romania a obtinut un rezultat exceptional la cea de a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, la care au participat 80 de tari.

Elevii pregatiti de Marius Andruh, Daniela Bogdan si Mihaela Matache au recoltat 3 medalii de aur si o medalie de argint, acesta fiind cel mai bun bilant obtinut de Romania vreodata la Olimpiada Internationala de Chimie.

Mai mult, cel mai bun participant la olimpiada a fost declarat Andrei Iliescu, care a obtinut aurul absolut, dupa cum se arata pe site-ul oficial al competitiei.

Lotul olimpic al Romaniei s-a clasat pe locul 2, dupa cel al Chinei, subliniaza pe Facebook Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei si fost olimpic international la Chimie.

Prof. univ. Marius Andruh, coordonatorul lotului olimpic de chimie, este cel care a anuntat, in 2012, in calitate de presedinte al consiliului CNATDCU, ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat. Consiliul a fost dezmembrat atunci, dar prof. Andruh a revenit recent in conducerea CNATDCU, ocupand acum functia de vicepresedinte.

Intr-un interviu acordat anul trecut Ziare.com, prof. Mircea Andruh spunea despre plagiat ca reprezinta un "atentat la cultura nationala si la imaginea culturii unei tari".

Comentarii