Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, la inceputul noului an scolar: "Cum majoritatea ati votat primari prosti, nu aveti nici spatii de invatare cum trebuie pentru copii. Eu, in schimb, sunt bine, mersi"

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 06:46
Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, la inceputul noului an scolar: "Cum majoritatea ati votat primari prosti, nu aveti nici spatii de invatare cum trebuie pentru copii. Eu, in schimb, sunt bine, mersi"
FOTO Facebook/Daniel Funeriu

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca daca Legea Educatiei in forma ei oroginara ar fi aplicata, elevii, parintii si profesorii ar fi scutiti de multe probleme cu care se confrunta astazi.

"In 2011, bazat pe rezultatele comisiei Miclea, v-am dat o lege conform careia azi am fi avut:

1) o Biblioteca Scolara Virtuala si profesori pregatiti sa predea online,
2) numar maxim de elevi la clasa 25, fara nicio exceptie, in toate clasele si in toate scolile,
3) o treime din profesorii din sistem angajati pe baza de performanta reala,
4) directorii de scoli apolitici selectati dintre cei mai buni manageri educationali,
5) o reala descentralizare a deciziei manageriale si a finantarii, implementate gradual: azi toti ar fi obisnuiti cu decizia locala,
6) un an scolar mai lung si o programa scolara transdisciplinara: programa nu ar mai fi asa de inghesuita iar predarea si evaluarea ar fi mult mai relevante,
7) after school generalizat si activitati extracurriculare mai destepte,
8 un cont educational pentru deja jumatate din elevi, din care s-ar fi putut achizitiona si tablete si masti,
9) internet in toate scolile,
10) parinti mult mai implicati in viata scolii dar si profesori mai protejati", scrie Funeriu, pe Facebook.

Fostul ministru al Educatiei a mai aratat ca alegerile din 2012 si 2016 au dus la "mascrarea" Legii 1. "In 2012 si 2016 poporul, adica voi, ati votat USL respectiv PSD, care au masacrat Legea 1 si in consecinta nu aveti nimic din toate astea. Cum majoritatea ati votat si primari prosti, nu numai un parlament pesedist care a numit ministri care au demolat tot, nu aveti nici spatii de invatare cum trebuie pentru copii. Eu, in schimb, sunt bine, mersi. Pot paria ca nici anul asta nu veti vota (nici la locale si nici la generale) oameni care inteleg ce e de facut cu scoala dar vir fi "modesti, empatici si care asculta ce vor oamenii". Si, peste 10 ani, iar o sa va mirati ca votand prosti sau mesianici aveti parte de decizii proaste sau ridicole. Incercati macar, atat cat puteti, sa nu bagati spaima in copii pentru ziua de maine", a mai scris Funeriu.

"Opriti nebunia si strategiile de tot felul si aplicati Legea 1 in forma originara. Si nu va mai consumati creierii degeaba, totul e, limpede si corect, in acea lege", isi incheie Daniel Funeriu mesajul de pe pagina sa de Facebook.

 Articol citit de 6154 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Gile
  14.09.2020, 09:38
  Foarte simplu
  Educatia este intotdeauna asa cum societatea o cere.

  Societatea romaneasca cere acest tip de educatie, orientata doar spre obtinerea unor diplome formale fara valoare si spre mentinerea unui numar mare de locuri de munca bine platite in educatie.

  Este asa pentru ca nimeni nu are nevoie de competente, chiar daca ar exista nu ar avea nimeni ce sa faca cu ele.

  Romania se imprumuta pentru consum iar acestul lucru dubleaza sau tripleaza veniturile tuturor fara niciun efort si in absenta muncii. Va tine cat va tine – un an, trei zece. Dar in niciun caz la nesfarsit. Cand bula se va sparge, Romania va deveni o tara in continua agonie, pentru multe decenii (probabil 3 sau 4).

  Asa ca orice ai incerca in domeniul educatiei nu va merge, nimeni nu vrea sa se oboseasca sa invete degeaba. Si nici sens nu are sa te obosesti sa incerci sa inveti elevii si studentii lucruri de care nimeni nu are nevoie. Cei care vor sa invete o fac in particular si pleaca la universitati in alte tari, unde si raman.

  Romania e o tara fara viitor datorita mafiei PSD care a continuat modelul comunist de distrugere a invatamantului si indobitocire a populatiei!

  https://youtu.be/Slbcd4TykEw
  Gile
  14.09.2020, 09:30
  Foarte simplu
  Romania pesedizata nu are nevoie de educatie in Romania !
  O Romanie educata ar refuza mafia PSD din start si din acest motiv mafia PSD a evitat un sistem de invatamant de calitate in Romania !

  https://youtu.be/cl2eeh9KMhs
  alfabeta
  14.09.2020, 08:38
  Mai bine s-ar uita si la ce au devenit universitatile...
  ... in baza legii lui..
  Niste cloace in care nu mai exista decat respect pentru aranjamente...Si aste4a devin modele de urmat pentru cei care o populeaza, in special tineri.
  Ambigua
  14.09.2020, 14:42
  Las-o pe Anisie si guvernul Orban ei sunt interimari,pe cateva
  ...luni. Si in cateva luni, nu faci mare branza, inainte de alegeri. Povesteste-ne de Abramburica, Liviu Pop, Daniel Breaz si altii. Ca astia au fost "plini" si si-au pus amprenta pe invatamnant. Povesteste-ne de Ecaterina a IV...
  Stii ca porcii nu se ingrasa in ajun, nu-i asa? Deci ce s-a facut pana acum ne intereseaza...acum ar fi trebuit sa fie toate implementate si sa culegem roadele...ca am avut "bubuiala" economica anii trecuti, acum suntem in recesiune si pandemie.
  z123456
  14.09.2020, 10:46
  oare care
  este masura tupeului la voi, psd-istii?
  Voi, care ati terminat practic invatamantul romanesc in ultimii 30 ani prin numerosii ministrii analfabeti pe care i-ati avut in mai multe guverne cat si prin politizarea totala a numirilor in functii la toate nivelele, de la directori de scoala la inspectoratele scolare si minister mai aveti si incredibilul tupeu sa-i acuzati pe altii?
  alfabeta
  14.09.2020, 11:07
  Hotii striga hotii !!!!
  Anisie e modelul de competenta si cinste ?!

  "Iohannis: Voi cere informații despre numirile de șefi ai Inspectoratelor Școlare. Răspunsul Președintelui la scrisoarea sindicatelor din Iași""
  ZERO raspunsuri !!!

  "Ne reamintim, Monica Anisie a inceput cu un scandal major, intrand ilegal peste o invățătoare insoțită de un convoi de presă. O acțiune de promovare și propagandă – in perioada in care PNL avea un singur obiectiv: anticipatele!

  A continuat cu o prezență permanent politizată, inducand un fel de activism politic la varful unei activități – Educația - care nu ar trebui nu aibă legătură cu politica de partid.

  Dar, problema cea mai gravă – și de care se ferește să răspundă – este politizarea organigramei, instaland la conducerea inspectoratelor școlare a membrilor sau simpatizanților PNL.

  Mai mult, acesta ar fi chiar criteriul pe care s-au făcut foarte multe numiri. Faptul este evidențiat intr-o anchetă jurnalistică – preluată și de cunoscutul om de presă Liviu Mihaiu:

  "In cele două luni și jumătate de mandat ministrul Monica Anisie a schimbat 19 inspectori generali, adică aproape jumătate din garnitura administrativă națională - in 17 dintre cazuri, cei instalați la conducerea inspectoratelor școlare au avut in comun un criteriu – calitatea de membru sau simpatizant PNL", posta Liviu Mihai in ianuarie 2020, preluand o anchetă a Dianei Oncioiu (site-ul DeLa0.ro).

  Ancheta jurnalistică dă in vileag numiri pe criteriul politic (al apartenenței la PNL) in mai multe județe, existand chiar cazuri excesive – la Alba, de exemplu."
  florescujohn
  14.09.2020, 08:28
  Primari prosti si guverne proaste de mai bine de 30 de ani
  Pensii speciale, spagi si furturi, angajari pe sprinceana.
  Hemoragia financiara nu mai poate fi oprita.
  Nici in 100 de ani nu o sa fie un guvern care sa intrepte lucrurile. Toti se gindesc numai la furat. Excroci patentati.
  Ghilotina
  15.09.2020, 04:20
  Funeriu are dreptate !
  "Cum majoritatea ati votat primari prosti, nu aveti nici spatii de invatare cum trebuie pentru copii. "

  In cazxul Romaniei, democratia inseamna sa te supui inculturii manipulata de servicii.