Fiecare inspectorat scolar va pune la dispozitie o linie telefonica pentru elevi si parinti

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 17:28
2003 citiri
Fiecare inspectorat scolar va pune la dispozitie o linie telefonica pentru elevi si parinti
Sala de clasa goala FOTO Unsplash

Inspectoratele scolare vor elabora un plan de interventie local pentru fiecare unitate de invatamant, pornind de la nevoile specifice, astfel incat "toti copiii sa aiba acces la educatie", informeaza Ministerul Educatiei si Cercetarii.

"Inspectoratele scolare vor elabora un plan de interventie local pentru fiecare unitate de invatamant, pornind de la nevoile specifice, astfel incat toti copiii sa aiba acces la educatie. Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispozitie, zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 8,00-16,00, o linie telefonica de consiliere destinata elevilor si parintilor. Acestia vor fi sprijiniti de specialisti pentru a gestiona mai usor aceasta perioada in care exista nevoie de indrumare, sprijin emotional si consiliere. Numerele de telefon vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare si pe paginile web ale Ministerului Educatiei si Cercetarii: www.edu.ro si http://educatiacontinua.edu.ro", informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Potrivit sursei citate, in contextul actual, "pentru a veni in sprijinul" elevilor si al cadrelor didactice, consilierii scolari vor participa si la orele de dirigentie.

Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza si sesiuni online pentru profesorii diriginti, dar si pentru parinti, sesiuni care au drept scop o mai buna gestionare a diferitelor situatii cu care ei se pot confrunta in aceasta perioada.

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a avut luni, 9 noiembrie, o videoconferinta cu inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si directorii Centrelor Judetene de Resurse si Asistenta Educationala/Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE/CMBRAE).

In cadrul videoconferintei, ministrul a prezentat masurile adoptate pentru aceasta perioada de suspendare a cursurilor.

Potrivit MEC, masurile vizeaza componenta educationala (continuarea procesului de predare-invatare-evaluare) si pe cea socio-emotionala (oferirea de consiliere psihologica pentru elevi, profesori si parinti).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Inspectorat Scolar, #clasa, #elevi, #parinti, #scoala online , #elevi