Facultatile ar putea primi bani de la stat in functie de cati angajati scot pe piata

Luni, 05 August 2013, ora 09:411614 citiri
Facultatile ar putea primi bani de la stat in functie de cati angajati scot pe piata

O noua schimbare ar putea avea loc in invatamantul romanesc. Din cauza ca foarte multe locuri in facultatile romanesti au ramas neocupate, oficialii din invatamant se gandesc ca anul viitor sa finanteze universitatile in functie de cati absolventi isi vor gasi de lucru.

Adevarul anunta ca mii de locuri bugetate au ramas neocupate si ca de aceea in toamna se va organiza o noua sesiune de admitere.

Pana de candidati la ASE: Se scoate examenul de admitere din toamna

Cele mai multe locuri neocupate sunt la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului, insa si la ASE au ramas multe. In plus, din cauza concurentei slabe la ASE s-au anulat unele specializari la licenta.

Si la Universitatea Bucuresti au ramas locuri libere.

"Au ramas locuri neocupate, mai multe la taxa decat la buget, la Chimie, Filosofie, Fizica, Geologie, Litere, Matematica si Informatica, Stiinte Politice, Teologie Ortodoxa, Teologie Romano-Catolica, Teologie Baptista. Tinerii nu mai sunt atrasi de aceste specializari. Ca atare, aceste facultati vor organiza o sesiune de admitere si in luna septembrie", a explicat Loredana Ghimfus, coordonatorul Biroului de Relatii Publice al UB.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News