Fabrica de diplome de la Resita: Detalii incredibile din dosar

Luni, 13 Iulie 2015, ora 10:27
11947 citiri
Fabrica de diplome de la Resita: Detalii incredibile din dosar
Foto: captura YouTube/expressdebanat

Scandalul de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita, condusa de sotia liberalului Sorin Frunzaverde, Doina (foto), si soldat pana acum cu doua arestari si trei puneri sub control judiciar, scoate la iveala informatii stupefiante despre modul in care se cumparau examenele si licentele.

Profesorii Florin Frant si Irina Oriol au fost arestati preventiv pentru luare de mita, iar alti trei profesori au fost pusi sub control judiciar, printre care si presedintele Senatului Marian Mihaila, coleg de loja masonica cu Sorin Frunzaverde, fost ofiter al Securitatii si al SIE, condamnat pentru coruptie la doi ani cu suspendare in dosarul fostului vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban, scrie Romania Curata.

Florin Frant, decanul in varsta de 35 de ani de la Facultatea de Stiinte Sociale, mason si considerat om de incredere al lui Mihaila, este cel care a cerut favoruri sexuale de la investigatorul sub acoperire la DGA in schimbul promovarii examenelor, conform interceptarilor publicate de Adevarul.

Spaga la universitatea condusa de sotia lui Frunzaverde: Cat costa o lucrare de licenta

Unul dintre cei pusi sub control judiciar este lectorul universitar Gheorghe Pinteala, care preda "Introducere in drept" si este procuror la Parchetul Curtii de Apel Timisoara.

"La data de 23.01.2015, Oriol Irina a primit suma de 300 de lei de la investigator pentru a-si trafica influenta pe langa prof. Pinteala Gheorghe, pentru a asigura promovarea studentei la examenul ce urma sa-l sustina la materia Introducere in Drept, cu aceeasi ocazie comunicandu-i ca, urmare a interventiilor sale a obtinut nota 8 la Relatii Internationale, examen pe care l-a sustinut la data de 10.01.2015 cu Miclosina Otilia, asistent fiind Ghita Ruxana, nota 10 la materia Introducere in Drept International, titular Mihaila Marian, asistent Ghita Ruxana, iar la materia Practica ii va trece personal nota 10, desi nu este titulara cursului.

Urmare a interventiilor numitei Oriol Irina, investigatorul a obtinut nota 8 la examenul de la Introducere in Drept, desi nu a scris decat un singur subiect din cele doua date la examen", se arata in dosarul intocmit de procurorii de la Parchetul General.

Unul dintre studentii favorizati la examene, sustin procurorii, este Stefan Negrea, student in anul I la Facultatea de Stiinte Administrative, Specializarea "Drept European International" si, conform unor surse judiciare, fiul lui Lucian Negrea, fost general SIE, in prezent consilier de conturi in conducerea Curtii de Conturi a Romaniei.

"Mihaila Marian a intervenit pe langa cadre didactice din cadrul universitatii pentru a-l favoriza in promovarea examenelor pe Negrea Stefan (...), in sensul ca, desi studentul este inscris la forma de invatamant zi, nu a participat la cursurile si sesiunile de examene din ianuarie-februarie si iunie-iulie aferente anului 2012-2013, fiind prezent in incinta universitatii doar in intervalul 10-11.07.2013, insa este declarat promovat la mai multe materii in afara intervalului.

Promovarea a fost facilitata de catre Mihaila Marian care le-a solicitat in data de 10.07.2013 unor cadre didactice, respectiv lect. univ. dr. Pascu Patriciu Mirel si lect. univ. dr. Martin Mihaela, dar si a numitei Pecioara Ana-Maria, secretara Facultatii de Stiinte Administrative, punerea la dispozitie a studentilor a lucrarilor evaluate cu nota 10 sustinute anterior de alti studenti, Negrea Stefan procedand astfel la copierea rezolvarilor subiectelor de examen", sustin procurorii, studentul trecand examenele cu o nota de 8 si 4 de 10.

Procurorii spun ca, in data de 10 iulie, cadrele didactice, in complicitate cu secretara, au falsificat procesele verbale si cataloagele grupei de invatamant, prin trecerea notelor studentului respectiv, care, a doua zi, a "fraudat examene si colocvii" si la alte discupline.

Si alti studenti, printre care fiul fostului sef IPJ Caras Severin, si-au cumparat examenele la Universitatea din Resita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#examene cumparate universitatea Resita, #universitate Doina Frunzaverde mita, #examene cumparate universitate Resita , #universitati