Elevii romani pot invata engleza de la voluntarii Peace Corps

Colaborator: Marius Mitrache
Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 20:01 2211 citiri

Corpul Pacii Romania (Peace Corps) a anuntat deschiderea perioadei in care accepta solicitari din partea scolilor generale si a liceelor din toata tara interesate sa colaboreze cu voluntari americani pentru predarea cursurilor de limba engleza, pentru o perioada de doi ani.

Potrivit directorului Corpul Pacii Romania, Mirela Marinescu, inca din anul 1992, voluntarii americani au predat engleza in scoli generale si licee din Romania, raspunzand nevoilor locale.

"In prezent, Corpul Pacii accepta solicitari de la scolile situate in mediul rural si in orase mici in care agentia nu a mai avut reprezentare anterior si/sau scoli unde nu exista suficienti profesori de limba engleza. Voluntarul american si profesorii romani de limba engleza lucreaza cu clasa impartita pe grupe, in asa fel incat voluntarul sa nu inlocuiasca profesorul roman, iar activitatea sa o completeze pe cea a profesorilor romani", afirma Mirela Marinescu.

Corpul Pacii este o agentie guvernamentala americana infiintata in anul 1961, care trimite voluntari americani in toata lumea in programe de asistenta tehnica si schimb intercultural.

In baza acordului interguvernamental, agentia americana functioneaza in Romania din anul 1992. In prezent, 64 de voluntari americani predau limba engleza in scoli generale si licee din intreaga tara, in cadrul Programului de Predare a Limbii Engleze ca Limba Straina.

Termenul limita de depunere a solicitarilor este 20 februarie, 2011. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea agentiei Corpul Pacii in Romania accesati site-ul Peace Corps.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News