Elevii pot experimenta viata de student

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 10:05760 citiri
Elevii pot experimenta viata de student
Foto: Arhiva

Peste 1.000 de elevi de clasa a XI-a din Romania pot experimenta cum este viata de student in cadrul unui proiect lansat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si de Consiliul National al Elevilor (CNE).

In proiectul "Universitati de Vara pentru Elevi" sunt implicate 12 universitati din 8 centre universitare, unde, timp de doua saptamani, elevii pot merge la cursuri, participa la seminarii si sustine examene, la fel ca orice student. Eu vor dormi in camine si voi manca la cantina.

Doritorii trebuie sa fie elevi in clasa a XI-a si se pot inscrie pe site-ul
Universitati pentru elevi.

"Aproape jumatate din studenti renunta la facultate, in mare parte din cauza ca nu stiu dinainte daca facultatea li se potriveste dar si pentru ca nu cunosc costurile si alte detalii relevante.

In plus multi studenti nu stiu de la inceput ca se pot implica in organizatii studentesti, ce drepturi au si cum si le pot apara, ce oportunitati ofera orasul gazda. Toate sunt probleme la care ne dorim sa raspundem prin acest program", a declarat, pentru Adevarul, presedintele ANOSR, Mihai Dragos.

Elevii pot experimenta viata de student la universitatile care are un parteneriat cu ANOSR pentru acest proiect: Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Oradea, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Universitatea 'Stefan cel Mare' din Suceava, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din Bucuresti si Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News