Meditatii pentru Bacalaureat in biserica. Altruismul prin care elevii fara posibilitati materiale reusesc sa ajunga la facultati cu concurenta

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 22:45
3130 citiri
Meditatii pentru Bacalaureat in biserica. Altruismul prin care elevii fara posibilitati materiale reusesc sa ajunga la facultati cu concurenta
Elevii se pregatesc in biserica Garnizoanei Focsani FOTO Biserica Ilie Tesviteanul

De mai multi ani, preotul militar Ionel Vrinceanu, parohul Bisericii "Sfantul Ilie Tesviteanul" din Focsani, care apartine Garnizoanei Focsani, are in derulare proiectul "O sansa pentru fiecare", in colaborare cu mai multi profesori voluntari din oras.

Beneficiarii proiectului sunt peste 25 de elevi dornici sa obtina diploma de bacalaureat, dar care nu isi pot permite sa faca meditatii cu bani, programul de pregatire avand menirea sa creasca proncentajul in randul elevilor care sustin examenul de maturitate, dupa rezultatele dezastruoase de pana acum.

Pregatirea se desfasoara in spatiul generos al bisericii in care slujeste, in mai multe zile din sapatamana, cu profesori specializati la materii precum biologie, istorie, matematica, limba romana, geografie, logica si filozofie.

Daca la inceputul lunii martie, cand pandemia era inca in floare, cursurile s-au tinut online, acum elevii vin fizic la biserica pentru pregatire, pentru ca este un loc linistit si sunt protejati de sfintii din incoanele care-i inconjoara.

Preotul Ionel Vrinceanu spera ca elevii sa confirme rezultatele bune de pana acum, mai ales ca in anii adunati de cand se deruleaza proiectul procentajul de promovabilitate in randul cursantilor a crescut foarte mult, iar multi dintre absolventii de liceu au trecut peste Bacalaureat, unii chiar cu note maxime.

Oportunitate pentru viata

"Este o perioada grea si importanta in viata lor si este bine ca au aceasta oportunitate ca intr-o atmosfera calda ei sa-si aseze cunostintele", spune preotul Vrinceanu.

Profesoara Mihaela Tataru, care coordoneaza activitatile elevilor si profesorilor, se mandreste cu faptul ca proiectul a evoluat asa de mult.

"Sper ca si anul acesta sa am rezultate foarte bune pentru ca eu sunt foarte multumita de facultatile foarte grele la care au ajuns. Sper sa inteleaga si cei de la catedra ca rezultatele sunt ca urmare a unui tringhi echilateral: studiul la clasa, pregatirea la biserica si studiul individual. Cand cele trei isi unesc fortele, sunt rezultate foarte bune", a spus Mihaela Tataru, voluntar in cadrul proiectului.

Pregatirea la biserica a avut rezultate peste asteptari, la fiecare editie, beneficiarii proiectului dovedind seriozitate si dorinta de a promova unul dintre examenele importante ale vietii lor.

Entuziasmati de dorinta tinerilor, profesorii continua sa faca voluntariat, iar cei care au gandit proiectul sa isi doreasca sa il desfasoare inca o generatie si inca o generatie.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#elevi, #meditatii, #bacalaureat, #biserica , #elevi
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
La ce se mediteaza in biserica ??