Elevii de 10 la Bac, premiati de Guvern. Cati bani primesc (Video)

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 15:282261 citiri
Elevii de 10 la Bac, premiati de Guvern. Cati bani primesc (Video)
Foto: Arhiva

Guvernul ii va premia pe elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat de anul acesta cu cate 3.000 de lei. Hotararea a fost aprobata in sedinta de guvern de miercuri, a spus ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - cate note de 10 s-au luat

Aceasta idee a fost discuta de premierul Victor Ponta si ministrul Educatiei Remus Pricopie, la inceputul sedintei de guvern, prim-ministrul sustinand ca ar fi o masura binevenita.

"Inteleg ca astazi (miercuri, n.red.) o sa adoptam un act prin care puteti sa-i premiati pe cei care au luat 10 la Bac. Eu inteleg ca am vorbit de cei care au copiat si e bine ca-i sanctionam si ii pedepsim, dar pe cat posibil sa vorbim si de cei care au luat nota zece", a precizat Ponta.

Rezultate Bacalaureat 2013: Singura eleva de 10 din Capitala pleaca din tara

Pricopie a adaugat ca, din informatiile pe care le are pana acum, 124 de elevi au luat 10 la bacalaureat. Totusi, in prezent se analizeaza cateva contestatii, fiind posibil ca numarul acestora sa urce pana la aproximativ 130.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.