Elevi si angajati de la 8 scoli din Sectorul 4, depistati cu COVID-19 in ultimele 24 de ore

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 23:31
Elevi si angajati de la 8 scoli din Sectorul 4, depistati cu COVID-19 in ultimele 24 de ore
FOTO Unsplash

Elevi si angajati de la 8 unitati de invatamant din Sectorul 4 au fost depistati cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore, primaria luand masuri de dezinfectie a unor sali de curs.

Potrivit Primariei Sectorului 4, la Scoala Gimnaziala nr. 190 o eleva a fost confirmata pozitiv, la Scoala Gimnaziala nr. 97 - un elev, la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti - un cadru didactic, la Scoala Gimnaziala "Martisor" - un cadru didactic, la Scoala Gimnaziala "Eremia Grigorescu" - o persoana, secretarul unitatii, la Scoala Gimnaziala nr. 129 (Gradinita, scoala se afla deja in scenariul rosu) - o persoana, ingrijitoare la grupa, la Scoala Gimnaziala nr. 194 - un cadru didactic, iar la Colegiul National "Gheorghe Sincai" - un elev.

"Primaria Sectorului 4 a dispus in aceasta dupa-amiaza, in regim de urgenta, masuri de dezinfectie a unor sali de curs de la opt unitati de invatamant, dupa ce in ultimele 24 de ore, cate o persoana din fiecare dintre scoli a fost confirmata pozitiv la SARS-CoV-2. (...) Ca si in cazurile din zilele precedente, autoritatea locala va asigura, la cererea Directiei de Sanatate Publica, si testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu persoanele confirmate pozitiv la coronavirus si va implementa orice alta masura ce se va impune. In urmatoarele 14 zile, activitatile de invatare la clasele din care elevii mentionati mai sus faceau parte vor fi mutate in sistem online", precizeaza autoritatea locala.

Conform sursei citate, masurile au fost dispuse impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si cu Directia de Sanatate Publica Bucuresti, in baza Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit caruia, la aparitia intr-o clasa din unitatea de invatamant a unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-COV-2, se suspenda cursurile clasei respective, pentru o perioada de 14 zile.

In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile. La aparitia a trei cazuri confirmate de imbolnavire cu COVID-19 in clase diferite ale aceleiasi unitati de invatamant, se suspenda cursurile scolare ale unitatii de invatamant pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz, prin decizia Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta.

 Articol citit de 3020 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  doly-doly
  03.10.2020, 19:12
  RUSINE cadrelor didactice
  RUSINE cadrelor didactice..>de cind a inceput scoala imi tot pun intrebarea :;""de ce toata vacanta nici un cadru didactic nu a avut NIMIC??/""√Ącum majritatea cadrelor didactice cad ca niste oi bete de covid...Aaaa....a trecut vacanta , au luat tichetele de vacanta, au fost la munte si la mare, poate si in Bulgaria si Grecia( fiindca acolo s-a putut) si hop-top cind a inceput scoala se imbolnavesc pe capete...de ce oare??? oare BANII promisi de Orban , adica cei 2000 lei/luna sa fie de vina???
  sau s-au obisnuit sa predea de acasa copiilor mestecind in oala de ciorba???eee....asta inseamna LENE si lipsa de responsabilitate si de respect fata de scoala si copii.
  Oare aceste cadre didactioce care fac jocul puterii nu se gindesc si la copiii care doresc sa invete cu adevarat si doresc sa mearga la scoala in mod normal???
  Oare aceste cadre didactice nu se gindesc ca aceasta scoala ON=LINE duce catre viitorii ANALFABETI????
  Dragi cadre didactice...mergeti la scoala , fi-ti soaciabil cu copiii , fi-ti mindri de viitori olimpici, fi ti mindrii de viitorul acestei tari....
  MERGETI LA SCOALA....