De la cititori: Drogurile din curtea scolii

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:24
1683 citiri
De la cititori: Drogurile din curtea scolii
foto: momlogic.com

Daca vrei sa fii un diriginte responsabil si sa nu-ti reprosezi vreodata ca nu ai facut ce trebuie la momentul respectiv, atunci trebuie sa-ti cunosti elevii din clasa, sa te implicit in viata lor, sa-ti pese de ceea ce fac ori nu fac si sa stii ce fac si in afara scolii si, unde se poate, sa incerci sa ajuti, sa corectezi ori sa salvezi.

Dar nu intotdeauna bunele intentii sunt apreciate sau intelese corect si ca vin tocmai din dorinta de a face bine.

Si foarte vinovati sunt, in primul rand, parintii care au incredere oarba in copiii lor si care, sub nici o forma, nu admit ca fiul ori fiica ar putea face ceva ce el, parintele, sa nu stie.

S-a intamplat ca la una din orele pe care le aveam ca profesor la clasa la care eram diriginta, sa cred despre un elev ca ar fi bolnav, dupa cum arata la fata cand l-am vazut, la intrarea in clasa.

I-am spus ca poate pleca acasa daca nu se simte bine, timp in care ceilalti elevi radeau si-si dadeau coate. Am inteles ca e ceva in neregula, ceva ce eu nu stiam dar aveam sa aflu in pauza.

Si am aflat ca in unele pauze, vine un baiat mai mare, fost elev al scolii, care le vinde amatorilor niste tigri lungi, subtiri si maro. Si ca elevul care mi s-a parut mie a fi bolnav asa pateste, de fiecare data, cand fumeaza in spatele scolii.

Cum peste vreo doua zile urma sa fie sedinta cu parintii, mi-am notat in caietul dirigintelui sa stau de vorba cu tatal elevului.

Sigur ca nu am fost crezuta si tatal mi-a strigat in fata ca ii persecut copilul si il calomniez ca sa-l compromit. Ce interes sa fi avut?

Apoi, m-a lasat vorbind singura si a mers de m-a reclamat la director. Directorul, foarte binevoitor, l-a sfatuit sa mearga sa ma reclame la Inspectoratul scolar. Si a mers si m-a reclamat si acolo.

A doua sau a treia zi s-a facut o sedinta fulger si am fost avertizati - toti - sa nu le mai spunem parintilor nimic din ce stim despre copiii lor ca sa nu-i suparam si nici noi sa nu avem necazuri.

Eu deja aveam necazuri, stiam, fusesem anuntata ca la ISJ era o reclamatie pe numele meu dar tot copilul in cauza m-a ajutat si am scapat.

Impreuna cu alti baieti, la fel amatori de senzatii tari, a mers intr-una din seri si a spart un chiosc de undeva, de la marginea orasului si, la politie, cand a fost intrebat de ce a facut-o, a spus, in prezenta tatalui, ca avea nevoie de bani pentru tigari cu droguri.

Peste niste ani, ceva similar i s-a intamplat unei colege de cancelarie care a avertizat-o pe mama unei eleve cum ca fiica, de 13 ani, ar fi insarcinata.

Cand mama a mers la Inspectorat, i s-a cerut ca la reclamatie sa ataseze si un certificat medical.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#droguri scoala, #elevi fumat droguri, #marijuana elevi scoala, #diriginte clasa droguri , #clasa