Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Scoala > examene
A   A   A

Cum vor fi sanctionati profesorii care au gresit, cu 4-5 puncte, notele la Evaluarea Nationala a unor elevi din Gorj

Cum vor fi sanctionati profesorii care au gresit, cu 4-5 puncte, notele la Evaluarea Nationala a unor elevi din Gorj
FOTO: Hepta.ro
Dupa ce doi absolventi din judetul Gorj au contestat rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala, notele acestora au fost marite cu 4, respectiv 5 puncte. Profesorii care au gresit corectura risca sanctiuni din partea ISJ Dolj, au declarat, pentru Ziare.com, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, unde sunt elevii: de la calificative care nu vor mai fi foarte bune, la interzicerea dreptului de a participa, in sesiunile ulterioare, la comisiile organizate pentru evaluarile nationale, la alte examene nationale.

Purtatorul de cuvant al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, a explicat pentru Ziare.com faptul ca profesorii care au gresit initial corectura vor fi sanctionati in functie de decizia Inspectoratului Judetean din care fac parte cadrele didactice. "Evaluarile au fost corectate in Dolj, iar contestatiile au fost corectate in judetul Olt. Inspectoratul judetean Dolj va hotari ce sanctiuni vor primi profesorii respectivi", declara purtatorul de cuvant. Aceasta mai adauga si faptul ca au mai existat diferente de notare si in alti ani, insa nu atat de mari ca in cazul de fata.
Conform edupedu.ro, in cadrul etapei de contestatii, notele obtinute dupa reevaluare sunt comparate cu cele acordate in etapa de evaluare initiala. Daca diferenta este mai mare de 1,5 puncte, in plus sau in minus, intre nota initiala si cea de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie, formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Nota finala este cea acordata de a treia comisie de contestatii, adica cea din judetul Olt.

Art. 26, Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationala pentru elevii clasei a VIII-a

Foto: Ministerul Educatiei

Citeste si: Note marite cu 4 sau 5 puncte dupa contestatiile de la Evaluarea Nationala: 2.25 a crescut la 7.90, iar nota 6 s-a transformat in 10.00
Facebook ShareTweet
 Luni, 29 Iunie 2020, ora 15:10
 Autor:Sinziana Verestiuc

 Articol citit de 7461 ori

Citeste si: