Scolile in care sunt amenajate sectii de votare intra in scenariul rosu. Ziua in care elevii se vor intoarce in clase

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 08:10
Scolile in care sunt amenajate sectii de votare intra in scenariul rosu. Ziua in care elevii se vor intoarce in clase

Activitatea didactica ce presupune prezenta fizica a elevilor si a cadrelor didactice in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar in care sunt organizate sectii de votare pentru desfasurarea alegerilor locale va fi suspendata incepand de vineri, pana marti, 29 septembrie, inclusiv, cursurile urmand sa se desfasoare doar online.

Activitatile didactice se vor relua incepand cu data de 30 septembrie, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara.

"Activitatea didactica ce presupune prezenta fizica a elevilor si a cadrelor didactice din unitatile de invatamant preuniversitar in care sunt organizate sectii de votare se suspenda in perioada 25 - 29 septembrie. Aceasta se va desfasura exclusiv in sistem online. Aceasta decizie a fost aprobata de ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, printr-un ordin (...), in urma Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 46/2020", anunta miercuri MEC.

Potrivit sursei citate, in aceasta perioada, activitatile didactice in unitatile de invatamant cu sectii de votare se realizeaza conform metodologiei privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobata prin OMEC 5.545/2020.

Procesul instructiv-educativ, fata in fata, va fi reluat pe 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de catre comitetele judete/ al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara.

"Aceasta propunere a fost agreata in intalnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul Educatiei si Cercetarii a avut-o cu reprezentanti ai Asociatiei Comunelor din Romania, ai Asociatiei Oraselor din Romania, ai Asociatiei Municipiilor din Romania si ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania", mentiona MEC.

In Bucuresti, 146 de unitati de invatamant continua in perioada 25 - 29 septembrie activitatea didactica potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta intrucat nu sunt organizate sectii de votare.

"In Municipiul Bucuresti, in 146 unitati de invatamant (36 unitati in Sectorul 1; 31 unitati in Sectorul 2; 27 unitati in Sectorul 3; 25 unitati in Sectorul 4; 23 unitati in Sectorul 5 si patru unitati in Sectorul 6) nu sunt organizate sectii de votare si continua activitatea didactica potrivit scenariului aprobat de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta", precizeaza Inspectoratul Scolar.

 Articol citit de 1991 ori

    Citeste si:
    Comentarii