Cum pot ajunge liceenii români să studieze gratuit un an în Statele Unite ale Americii. Condițiile de participare

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 14:24
3812 citiri
Cum pot ajunge liceenii români să studieze gratuit un an în Statele Unite ale Americii. Condițiile de participare
Liceenii se pot înscrie în competiție până pe 15 octombrie

Elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a pot ajunge să studieze gratuit în Statele Unite ale Americii printr-un program oferit de Ambasada SUA și Amercian Councils for International Education.

Programul Flex, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA le oferă șansa elevilor din clasele mai sus amintite să învețe un an într-un liceu american și să locuiască pe perioada anului respectiv la o familie americană.

Până în prezent, elevii au fost repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

• au cetățenie română;

• sunt născuți între 15 iulie 2004 și 15 Iulie 2007;

• sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

• studiază engleza în liceu;

• îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicația poate fi depusă AICI până pe data de 15 octombrie 2021.

Ce este Programul FLEX?

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 29-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine. În anul școlar 2021-2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX.

Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#liceeni, #bursa sua, #bursa statele unite ale americii, #Romania , #stiri invatamant