Cum pot sa dispara doua licee din Ramnicu Valcea. Profesorii au protestat la Parlament

Marti, 06 Martie 2018, ora 15:56
4748 citiri
Cum pot sa dispara doua licee din Ramnicu Valcea. Profesorii au protestat la Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi parinti si profesori din Ramnicu Valcea au protestat, marti, in Comisia de Invatamant din Camera Deputatilor, fata de decizia de desfiintare a doua licee din oras - "Henri Coanda" si "Oltchim" -, acuzand interese imobiliare.

Viorel Efrim, profesor la Liceul Tehnologic "Henri Coanda", a precizat ca, in decembrie 2017, Primaria Ramnicu Valcea a anuntat ca, potrivit unei hotarari a consiliului local, cele doua licee vor fi dizolvate, urmand ca elevii sa fie repartizati altor scoli.

"Noi ne-am incadrat intotdeauna in costurile per elev. La sfarsitul anului, banii necheltuiti s-au dus la bugetul local. Mai mult decat atat, noi avem o statie de inspectie tehnica si veniturile castigate acolo se varsa la bugetul local", a spus profesorul.

Potrivit acestuia, 700 de elevi sunt afectati de aceasta decizie.

Parintii elevilor celor doua licee au sustinut in cadrul comisiei ca primaria a decis desfiintarea celor doua institutii de invatamant, din cauza unor interese imobiliare.

Acestia au afirmat ca exista dovezi in acest sens - inregistrari ale unor sedinte in care primarul a facut respectivele afirmatii.

Presedintele Comitetului de parinti de la Liceul Tehnologic "Henri Coanda" a adaugat ca "riscul de abandon scolar" va creste.

"Ar fi dureros daca s-ar desfiinta cele doua licee, deoarece 60% sunt de la tara si nu cred ca vor mai veni sa mai invete. Cred ca vor fi afectati si psihic elevii", a spus, la randul sau, vicepresedintele Comitetului de parinti de la Liceul Tehnologic "Henri Coanda", Gheorghe Ganta.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Petre Andea, a precizat ca situatia va fi analizata, iar deputatii din Comisia de Invatamant au decis infiintarea unei subcomisii insarcinata cu analizarea aspectelor prezentate in cadrul sedintei.

Amintim ca Senatul a adoptat, in luna februarie, in calitate de for decizional, o propunere legislativa atacata ulterior la CCR de PNL si PMP, pentru infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures ca unitate de invatamant preuniversitar cu predare in limba maghiara.

Liceul romano-catolic din Targu Mures a fost prioritatea numarul zero a UDMR in actuala sesiune parlamentara, subiectul fiind discutat anterior cu PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#licee Parlament protest , #licee