Cât de tare sunt afectați copiii de debandada COVID din școli: “Fiul meu a vrut să doarmă la bunici, nu l-am lăsat de teamă. Suferă enorm“

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 22:10
3569 citiri
Cât de tare sunt afectați copiii de debandada COVID din școli: “Fiul meu a vrut să doarmă la bunici, nu l-am lăsat de teamă. Suferă enorm“
Tot mai multe clase rămân goale după ce apar cazuri de Covid printre elevi FOTO Pixabay

În prezent sunt aproape 13.000 de elevi şi 4400 de profesori infectaţi cu COVID-19, în România, potrivit celor mai recente date făcute publice.

În acest context, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a cerut ca elevii din localitățile unde incidența COVID depășește 6 la mia de locuitori să treacă la predarea în sistem online.

Îngrijorare și pe grupurile de părinți

Părinții își manifestă îngrijorarea și pe grupurile de pe Facebook:

"Astăzi fiul meu a vrut să doarmă la bunici, nu l-am lăsat de teamă. La el în școală 5 clase din 12 sunt în online. Suferă enorm. Urăște mersul la școală pentru că l-a izolat de propria lui familie și de obiceiurile pe care le avea. Am renunțat la înot, la karate, la meditații, la cinematograf, ca să mergem la școală și să stăm cu sufletul la gură în fiecare zi că ne putem îmbolnăvi.

Credeți că sunt afectați copiii de școala online? Mai afectați decât de teama de a nu se îmbolnăvi sau de a-și îmbolnăvi familia, sigur NU!

Asta este normalitatea la care ne-au supus autoritățile prin incompetența lor și șoșologii, prin inconștiența lor infinită", a scris o mamă pe grupul "Părinții elevilor din România".

Cei mai mulți cer imperativ trecerea la sistemul online

"Copilului meu îi e frică să meargă la școală ca să nu mă îmbolnăvească pe mine, pentru că am mai fost o dată internată în spital, cu Covid."

"Să le mulțumim susținătorilor Șoșoniști. Nu vom mai avea normalitate mulți ani de acum încolo."

"Credeți că un copil de șoșoc are vreo teamă? Dimpotrivă! Și va fi bully pentru copilul dumneavoastră!"

"Niște inconștienți lasă deschis la incidența asta, în București, este genocid."

"În comuna unde locuiesc incidența este deja de aproape 12. La școala 5-8, unde învață fiul meu, 5 din 12 clase sunt deja în online."

"Nu este vorba doar de incidență, am trecut de această fază în momentul în care au mărit o. Acum discutăm de școli deschise, cu spitale la care nu ai acces, e plin și pe scaune, în corturi! Eu spun că atâta timp cât nu prea ai șanse să te tratezi într-un spital, să ții școlile deschise este crimă cu premeditate."

"Trebuie închise o perioadă sau luate măsuri reale și verificată permanent respectarea lor, cu aplicarea unor sancțiuni severe acolo unde nu se respectă. Opțiunea pentru online să aparțîină părinților, fără condiționare medicală, așa s-ar decongestiona clasele. Se poate, dar nu se vrea. Circ și pâine pe ciolan, atât pot conducătorii noștri."

"Copiii mei tocmai și-au pierdut un bunic. L-a răpus virusul. Deci, fără cuvinte, chiar nu mai vrem să pierdem pe nimeni!"

"Cazurile sunt mai multe decât credeți. 4 membri în familia surorii mele bolnavi acum, dar ambulanța a venit să o testeze doar pe ea, copiii minori și soțul nu au fost testați. Numărul de îmbolnăviri va fi +1, nu +3 cum e corect. Copiii au luat de la școala și au transmis virusul surorii mele. Este un haos total, inclusiv cu prostia aia de limită de 20 de absențe care se motivează de la testul pozitiv. Păi, aștepți două zile să vină ambulanța pentru testare, încă două zile până la rezultat, se fac deja 4 zile, 6h = 24 absențe pe care nu le poți motiva copiilor. Asta, în timp ce sunt mai mulți bolnavi în clasă, unii nu anunță și vin așa."

"Totul mi se pare deja de domeniul SF. M-am gândit serios să îl retrag anul ăsta din învățământ, dar nici nu vrea să audă, vor râde colegii de el!"

"Nu găsesc nici o coerență în măsurile luate în general, dar ceea ce se întâmplă acum cu copiii, frizează logica. Țin școlile deschise, când susțin că acesta e valul copiilor, iar asta mă face să cred că o fac intenționat să se îmbolnăvească copiii."

"De acord cu închiderea școlilor! Anul trecut am stat două luni în case, acum e pericolul de sute de ori mai mare decât atunci! Copilul are bunici și ne este și nouă teamă să nu se întâmple ceva. Nu merg la mall, nu merg la activități în afara școlii, ne protejăm cât de mult putem, dar totuși sunt 35 de copii în clasă."

"În acest weekend voi face print screen după toate mesajele de la această postare și de luni le voi trimite pe unde pot. Vă rog pe cât mai mulți dintre voi să lăsați mesaje cu temerile și experiențele covid de când a început școala, cu cât mai mulți, cu atât mai bine."

"Școlile trebuie închise! Este prea mare pericolul."

Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că s-a decis modificarea cadrului legislativ, astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere, fără acordul părinţilor,...
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
#COVID19, #scoala online, #cazuri covid, #incidenta, #elevi, #parinti , #stiri invatamant