Constanta: Adolescenti luati cu duba de Politie si amendati pentru ca se aflau in curtea scolii, unde jucasera baschet

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 22:37
12705 citiri
Constanta: Adolescenti luati cu duba de Politie si amendati pentru ca se aflau in curtea scolii, unde jucasera baschet
Politia Romana/Facebook.

Bogdan Albota, tatal unui tanar de 15 ani din Constanta, afirma ca fiul sau a fost luat cu duba de Politie din curtea unei scoli, impreuna cu mai multi prieteni cu care jucase baschet si fotbal.

Tatal afirma ca motivul invocat de Politie esre acela ca se aflau acolo fara sa aiba dreptul. Acesta prezinta drept dovada procesul verbal prin care copilul sau a fost amendat. Parintele spune ca interdictia ca minorii sa se joace in curtea scolii nu este afisata nicaieri.

"Las aici o dovada a neputintei unor politisti de a discerne o fapta savarsita cu rea credinta de o fapta nevinovata a unor copii.

Azi in jurul orei 20 cativa copii de clasa a-9-a stateau linistiti de vorba in incinta scolii 29 fara a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot in curtea scolii 29. La ora 20 au sosit cativa politisti de la sectia 2 care prinsesera toti infractorii din cartier si au ridicat cu masinile de politie cam 10 copii, ducandu-i la sectia 2. Ma sunat copilul ca e la politie si nu stie de ce ca nu a facut absolut nimic rau. Merg la politie sa-l iau si acum incepe partea interesanta. Ma legitimez cu ci meu si al copilului iar politistii nu se uita pe buletine. Intreb de ce au luat copilul din curtea scolii si l-au dus la sectie. Un domn politist pe nume Rutea imi spune ca nu avea voie in curtea scolii conform legii 61. Adica daca nu e elev in scoala respectiva nu are voie sa se joace si nici sa stea in curtea scolii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul scolii pt a avertiza copii ca nu au voie in curte sa se joace (raspuns pauza ca nu e competenta lui). Intreb de ce nu se incuie poarta scolii si nu exista paza care sa nu lase copii inauntru daca e asa grav sa te joci in curtea scolii . ( raspuns politist: am amendat scoala cu 5000 lei).

Dupa ce am sta 1:30 prin curtea sectiei 2 politie Constanta iese copilul cu un pv de 250 RON insotit de domnul rutea mandru ca a rezolvat un caz greu.

Ba nene sunteti noaptea mintii. Nu asigurati terenuri de joaca decente pentru copii, nu asigurati paza si inchiderea terenurilor de joaca din incinta scolilor daca chiar e problema asa mare ca se joaca niste copii.

Nu in ultimul rand toti copii luati cu duba sunt numai olimpici si invata la licee de renume incepand cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Nici un copil nu a avut vreodata probleme cu legea sau sa fi primit vreodata o amenda si toti provin din familii bune.

Felicitari domnule Rutea ai facut treaba buna. Daca intr-adevar erai om de caracter cred ca era suficient sa dai un avertisment copiilor si sa le explici frumos ca nu au voie sa se joace in curtea scolii. Dar na excesul de zel a dominat.

Felicitari domnilor politisti in uniforma care tineri fiind au empatizat cu copii cat iau tinut inchisi in sectie.

O sa contestam amenzile date la judecatorie si speram sa avem parte de un judecator rational.

Asta e Romania tara in care ne impiedicam de probleme inventate si nu rezolvam adevaratele probleme", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
#scoala, #educatie, #amenda, #Constanta, #liceu , #scoli