Conducerea unui liceu din Timisoara, demisa dupa un grav caz de bullying. O eleva cu nevoi speciale a fost umilita de colegi VIDEO

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 08:27
4332 citiri
Conducerea unui liceu din Timisoara, demisa dupa un grav caz de bullying. O eleva cu nevoi speciale a fost umilita de colegi VIDEO
Tot incidentul a fost filmat, spre amuzamentul altor elevi FOTO tion.ro

Directorii Liceului Alimentar Timisoara au fost demisi de Inspectoratul Scolar al Judetului Timis dupa ce doua eleve au umilit o colega cu nevoi speciale. In urma incidentului, a fost deschis si un dosar penal.

Politistii au intocmit un dosar penal dupa ce in mediul online au aparut imagini cu o eleva supusa bullying-ului intr-o sala de clasa a unei scoli din Timisoara. In imagini apar doua fete care o agreseaza pe o colega de-ale lor si pe fundal se aud mai multi baieti care, cel mai probabil, filmeaza momentul agresiunii. Conducerea scolii in care a avut loc incidentul a fost demisa.

"In urma aparitiei in mediul online a unor imagini video care surprind scene de violenta in cursul zilei de ieri, in care o minora in varsta de 15 ani a fost agresata de catre alte 2 adolescente de 15 si 18 ani, va comunicam faptul ca la nivelul Sectiei 4 Politie Urbana Timisoara se afla in lucru un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente in care se efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun", transmite IPJ Timis.

In imagini apare o fata care este agresata de alte doua, iar momentul este filmat, cel mai probabil, de un baiat.

"Fata: Vorbesti? Vrei bataie in loc sa vorbesti? Vezi ca iti rupi parul, nu mai trage. Vorbesti? Vorbeste! La mine te uiti cand vorbesti cu mine!

Fata: Vorbeste, ma, vorbeste ca iti smulg capul

Baiat: Nu o mai tunde, las-o, costa mult la coafor

Fata: Zi odata ca ma enervezi (...) zici ca degeaba vorbesc cu ea.

Fata: Vorbeste si te las in pace" - este dialogul surprins pe imagini, in timp ce cele doua fete o trag de par pe colega lor, o tin strans de maini sau de gat.

Doi reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Timis s-au deplasat la unitatea de invatamand pentru a cerceta cazul, iar conducerea scolii a fost demisa.

"Astazi am decis eliberarea din functie a conducerii Liceului Alimentar, directorul si directorul adjunct, unde a avut loc incidentul. Am obtinut avize pentru nominalizarea a doi directori acolo. A avut loc audierea celor in cauza de catre Politie, care a deschis un dosar penal, dupa autosesizare.

Maine vor avea loc cercetarea faptelor atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice care au fost implicate in acest incident. Am convocat comisia judeteana antiviolenta la nivelul judetului pentru a gandi activitati astfel incat in cele trei saptamani care au ramas pana la finalul anului sa gasim solutii la valul de violenta din unitatile de invatamant. Nu ne cramponam de nimic si luam masurile cele mai bune pentru securitatea elevilor si parintilor", a declarat Marin Popescu, inspector-sef in cadrul ISJ Timis.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca in cazul de bullyng de la Timisoara, unde o fata a fost agresata de doua colege, consilierul scolar nu si-a facut datoria, si acuza "un viciu de organizare". Ministrul a aratat ca un studiu din SUA releva ca 20 la suta dintre elevi sunt supusi bullyngului.

"Consilierul, din pacate, am raportul ISJ Timis, nu si-a facut datoria, in mod evident. Consilierul scolar nu este subordonat nici directorului, nici inspectorului, nici ministreului, este de sine statator.

El nu anunta orarul, cand vine in scoala sa consilieze, il anunta doar la CJRAE (Centru Judetean de Resurse si Asistenta Educationala), deci este vorba si despre un viciu de organizare. CJRAE sunt niste institutii cu un rol de a asigura coordonarea procesului de consiliere la nivel judetean. Sunt institutii care trebuie sa existe, insa modul de organizare trebuie regandit", a declarat Sorin Cimpeanu, la Digi 24, marti seara, referitor la cazul din Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#bullying, #elevi, #liceu, #scoala , #elevi