Concursul pentru functiile de directori de scoli ar putea avea loc in septembrie. Anuntul lui Sorin Cimpeanu

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 14:57
3958 citiri
Concursul pentru functiile de directori de scoli ar putea avea loc in septembrie. Anuntul lui Sorin Cimpeanu
Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei FOTO Facebook/ Sorin Cimpeanu

Ministerul Educatiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori in scoli dupa 13 septembrie si nu incepand din 27 iulie, cum prevede metodologia aflata in dezbatere publica, a anuntat, sambata, ministrul Sorin Cimpeanu.

"Am discutat si despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel national. Aceasta metodologie, la nivel de proiect, se afla in dezbatere incepand cu data de 4 iunie, dezbatere publica ce urmeaza a se incheia luni, 14 iunie. (...)

Am primit mai multe propuneri, am incercat sa identificam numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-vest, reprezentantilor primarilor, sindicatelor si, punand in balanta argumentele pro si contra, plusurile si minusurile, luam in considerare ideea pe care o vom prezenta luni, incepand cu ora 9,00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o proba scrisa organizata nu in data de 27 iulie, ci organizata imediat dupa inceperea anului scolar 2021-2022, deci dupa 13 septembrie", a afirmat, la Iasi, Cimpeanu.

El a explicat ca numirea noilor directori ar putea avea loc in semestrul al II-lea al anului scolar 2021-2022.

"Initierea concursului ar putea sa fie facuta in ziua imediat urmatoare, 14 septembrie, printr-un anunt, iar proba scrisa ar putea sa fie sustinuta in cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea sustine la inceputul lunii decembrie, in luna decembrie am putea avea numirile facute cu incepere din semestrul al II-lea, adica cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului in semestrul I al anului scolar 2021-2022 si de a incepe semestrul al II-lea cu directori numiti dupa criterii de competenta, care sa privilegieze exclusiv competenta", a sustinut ministrul Educatiei.

Potrivit acestuia, au fost argumente in favoarea organizarii concursului incepand cu 27 iulie, dar Ministerul Educatiei este deschis si "are disponibilitate de adaptare".

"Au existat o serie de argumente pentru organizarea concursului cat mai grabnic, incepand cu 27 iulie. Printre avantaje: am fi putut ca, atunci cand am avea nevoie sa numim interimarii in luna august, sa putem sa ne orientam doar catre aceia care au promovat examenul scris cu nota peste 7 si mai sunt si alte argumente care au sustinut aceasta propunere. Dar, Ministerul Educatiei este deschis la argumente atunci cand argumentele vin convergent din mai multe parti, are disponibilitate de adaptare si aceasta este propunerea pe care luni o vom face noi, Ministerului Educatiei, Comitetului pentru Dialog Social", a indicat Sorin Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca se ia in considerare ca ponderea la probele de examen sa se schimbe astfel incat sa conteze in nota finala - 50% examenul scris si 50% interviul.

"O a doua problema pusa in discutie a fost aceea a ponderii intre examenul scris si proba de interviu. In proiectul de metodologie, avem o pondere de 40% examen scris, 60% proba de interviu pentru constituirea notei finale. Luam in considerare si vom discuta in Ministrul Educatiei si varianta in care ponderile vor fi 50% examen scris, 50% proba de interviu", a spus Cimpeanu.

El a mentionat ca a agreat si propunerea de a exista posibilitatea de a se putea contesta si proba de interviu, nu numai proba scrisa, precizand ca se va analiza si concluziile vor fi facute publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Concurs de admitere în magistratură, cu o concurență uriașă. Pentru câte locuri s-au înscris cei peste 1100 de candidați
Concurs de admitere în magistratură, cu o concurență uriașă. Pentru câte locuri s-au înscris cei peste 1100 de candidați
Concursul de admitere în magistratură se va desfăşura la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti, începând cu ora 10:00. Accesul în sălile de concurs se poate face pe baza actului de...
Peste 1.100 candidați concurează pentru 75 de posturi de judecător și 42 de procuror. Când are loc prima probă de admitere în magistratură
Peste 1.100 candidați concurează pentru 75 de posturi de judecător și 42 de procuror. Când are loc prima probă de admitere în magistratură
CSM anunță că duminică, 14 aprilie, începe concursul de admitere în magistratură. 1107 de candidați concurează pentru 75 de posturi de judecător și 42 de posturi de procuror....
#Sorin Cimpeanu, #concurs, #directori scoli , #stiri invatamant