Ciorbea, pus la zid dupa ce n-a sesizat CCR pe Legea educatiei: E avocatul Guvernului Ponta

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 17:11 3671 citiri
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Vicepresedintele PDL pe politici in educatie, Raluca Turcan, spune despre Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ca este "Avocatul Guvernului Ponta", deoarece acesta nu a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Legii educatiei.

"Prin refuzul de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta OUG care modifica Legea educatiei, Victor Ciorbea gireaza repornirea tiparnitele de diplome fara valoare, accesul tinerilor fara bacalaureat in colegiile universitare, politizarea invatamantului la toate nivelurile sau doctoratul fara frecventa.

Pe scurt, Victor Ciorbea stranguleaza invatamantul romanesc la comanda lui Victor Ponta", sustine Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul PDL afirma ca Avocatul Poporului "nu a fost sesizat sa ne spuna daca modificarile aduse Legii Educatiei Nationale sunt oportune, pozitive, corecte", ci "trebuie sa sesizeze Curtea Constitutionala in materie de constitutionalitate".'

De asemenea, vicepresedintele democrat-liberal spune ca CCR este institutia care trebuie sa se pronunte cu privire la modificarile aduse Legii educatiei, si nu Avocatul Poporului.

"Urgenta invocata de Avocatul Poporului nu se poate justifica pe faptul ca 'incepe noul an scolar'. Anul scolar a inceput sub conducerea lui Victor Ponta fara manuale scolare, asadar modificarile care tin de politizare, de cursuri in facultati fara bacalaureat, de patrimoniu de sute de milioane de euro, ar fi putut avea parte de dezbatere corecta si necesara in spatiul public si in Parlamentul Romaniei. (...) Victor Ciorbea face totul dupa bunul plac al liderului cinic si plagiator - Victor Ponta", incheie Raluca Turcan.

Avocatul Poporului nu va sesiza CCR pe Legea Educatiei: Nu se impune (Video)

Sambata, Avocatul Poporului a informat ca nu se impune sesizarea Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse Legii educatiei.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News