Cimpeanu, despre Colegiul "Gheorghe Sincai": In foarte scurt timp scoala va avea o alta conducere care sa manifeste mai multa competenta in a apara drepturile elevilor si profesorilor

Joi, 25 Februarie 2021, ora 23:07
Autor: Alina Toma
Cimpeanu, despre Colegiul "Gheorghe Sincai": In foarte scurt timp scoala va avea o alta conducere care sa manifeste mai multa competenta in a apara drepturile elevilor si profesorilor
Protest la Colegiul "Sincai" din Bucuresti

Ministrul Educatiei sustine ca relocarea elevilor de la Colegiul "Gheorghe Sincai" din Capitala in vederea renovarii cladirii monument istoric se va face numai prin consens intre Primarie, Inspectoratul Scolar si unitatea de invatamant si dupa consultarea parintilor si a elevilor.

Ministrul isi exprima convingerea ca actuala conducere a scolii va fi schimbata cu una "care sa manifeste mai multa competenta in a apara drepturile elevilor si profesorilor decat se intampla in acest moment".

"Pana la finele acestui an scolar nu va fi facuta nicio relocare, cu alte cuvinte, nu va fi perturbat procesul didactic mai mult decat il perturba pandemia. Relocarea se va face doar prin consens intre Primarie, Inspectorat si scoala, cu consultarea elevilor si parintilor. Un lucru foarte important: consens inseamna acordul tuturor partilor, este un document semnat la Ministerul Educatiei. Mai exact, Primaria se angajeaza sa ofere mai multe variante de relocare, trei, patru, cinci, sase variante, iar prin consens sa se aleaga varianta optima", a declarat ministrul Educatiei, joi seara, la Digi 24.

Ministrul Educatiei, despre examenele nationale in pandemie: Stacheta trebuie coborata inteligent in acest an

Acesta a precizat ca unul dintre aspecte, de altfel foarte important, este legat de faptul ca Primaria trebuie sa se angajeze, ca proprietar al cladirii, ca va garanta ca obiectele de patrimoniu din arhive unitatii de invatamant, care sunt foarte importante, vor fi pastrate "in conditii adecvate".

El a precizat ca elevii vor fi mutati acolo unde "accepta sa mearga", aratand ca revocarea cladirii nu s-ar putea face cu elevii in clase. Sorin Cimpeanu se arata convins ca actuala conducere a Colegiului "Gheorghe Sincai" va fi schimbata.

Cimpeanu: DSP-urile sa aiba disponibilitate pentru testarea elevilor si profesorilor acolo unde nu exista cabinete scolare

"O precizare importanta, si imi aleg bine termenii, imi exprim convingerea ca in foarte scurt timp scoala va avea o alta conducere care sa manifeste mai multa competenta in a apara drepturile elevilor si profesorilor decat se intampla in acest moment. Numirea conducerii scolii este apanajul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, nu al ministrului, articolul 248, alineatul 7, dar sunt convins, subliniez, ca Inspectoratului Scolar Bucuresti va avea intelepciunea sa aleaga o noua conducere care sa contribuie la revenirea la normal a lucrurilor in Colegiul National Gheorghe Sincai", a adaugat ministrul.

Citeste si:

 Articol citit de 2757 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  26.02.2021, 05:55
  * * *
  "aratand ca revocarea cladirii nu s-ar putea face cu elevii in clase"

  - alinutza , ce-i aia "revocarea cladirii" !? 😫
  Carrandash
  26.02.2021, 07:00
  alinutza lu' ali mosh toma are visuri negre si se gandeste ...
  ...cand, dupa nenumarate gogomanii de dansa sussemnate, ii vine in curand revocarea si trimiterea la renovare, evident cu acordul sfatului popular shkkolar....
  programmer2
  25.02.2021, 23:30
  RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
  pnl ...papagalul competent ...la microfon
  ...la asa scoala ...asa ministru Diletant

  s-a scremut mult ...si in final ...a gasit solutia salvatoare

  pt parinti dusi cu pluta
  ...meditatii clasice va recomand ...spalat creiere banda rulanta ...rezultate vizibile
  ...exclus activitati extraScolare ...eventual cunostinte relevante sec.xxi ...programare educatie top

  profil-mate-info-kk.ro ...kk-sincai & co ...tocilari batuti in cap
  ...mult succes :)))
  ...