Cea de-a doua Conferinta Europeana One Health

Advertorial
Marti, 11 Iunie 2019, ora 13:40
12773 citiri
Cea de-a doua Conferinta Europeana One Health

Conferinta Europeana One Health, dedicata consolidarii participarii Conceptului global One Health in promovarea sanatatii si a vietii in general, va avea loc in perioada 21- 22 iunie 2019, la Bucuresti.

Universitatea Spiru Haret, in calitate de coorganizator,va gazdui cea de-a 2-a Conferinta Europeana One Health in cadrul modernului complex al universitatii.

Detaliile asupra desfasurarii conferintei se gasesc pe site-ul evenimentului: www.eventsonehealth.eu.

Conceptul "One Health" impune sinergismul sanatatii oamenilor, animalelor, plantelor si mediului, si este adoptat in ultimii 3-4 ani de marile institutii mondiale ONU, OMS, FAO, OECD, precum si de cele europene in frunte cu Comisia UE, ca instrument operativ impotriva marilor provocari la adresa sanatatii, tot mai multe boli cu evolutii necontrolate si bacterii superinteligente biorezistente la antibiotice.

Mai mult ca oricand, acum, este necesara o actiune eficienta de cooperare a specialistilor din medicina umana si medicina veterinara, a specialistilor de mediu, a celor din domeniile care conditioneaza sanatatea precum alimentatia, nutritia, ocupationalul, agricultura, bioeconomia, biosecuritatea etc dar si din domeniile tehnice avansate, pentru a gasi cele mai bune solutii pentru un viitor sigur si confortabil.

In acest context, Conferinta se constituie ca cel mai important eveniment european in domeniu, care reuneste mari personalitati din Academii, Universitati, Institute de Cercetare si va oferi noi solutii concrete si va creiona noi directii in aplicarea si valorificarea Conceptului One Health.

Conferinta se va desfasura sub coordonarea Federatiei Europene a Academiilor de Medicina si cu participarea Fundatiei UNGSII care dezvolta proiecte ONU din cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabila 2030.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#conferinta sanatate Spiru Haret, #conferinta europeana One Health , #universitati