Cazarea în căminele Universității Babeș-Bolyai, posibilă doar pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 10:081946 citiri
Cazarea în căminele Universității Babeș-Bolyai, posibilă doar pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală
Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj FOTO Facebook/ Universitatea Babeș-Bolyai

Cazarea în căminele Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, va fi posibilă doar pentru studenții vaccinați sau pentru cei care au trecut prin boală în urmă cu 15-180 de zile.

Propunerea a venit din partea reprezentanților studenților, susținând că în acest fel se va asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenți, potrivit transilvaniareporter.ro.

“Experiența cazării studenților pe parcursul verii a demonstrat că testarea periodică nu s-a dovedit funcțională și utilizată de către studenți, fiind nerealistă și birocratică.

Studenții care au drept la cazare, dar din condiții medicale nu pot fi vaccinați, vor fi cazați în condiții speciale. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței.

Având în vedere contextul pandemic, UBB își va actualiza și reactiva protocoalele epidemiologice pentru derularea în siguranță a actului academic și a cazării în cămine, acestea urmând a fi aprobate pentru a se putea implementa începând cu 27 septembrie 2021”, se transmite în comunicatul UBB.

Mai mult, consiliul de administrației al Universității Babeș-Bolyai, alături de Senatul UBB, au decis că fiecare facultate în parte își va stabili modalitatea de organizare a anului universitar 2021-2022.