Cand ar putea fi redeschise scolile. Anuntul facut de seful Campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 16:28
Autor: N.G.
Cand ar putea fi redeschise scolile. Anuntul facut de seful Campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita
Elevii ar putea reveni in clase in aceasta primavara

Scolile s-ar putea redeschide la inceputul lunii martie sau inceputul lui aprilie, dupa ce se incheie a doua etapa de vaccinare anti-Covid, care vizeaza cadrele didactice, varstnicii si persoanele din categoriile vulnerabile.

Medicul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, a explicat la Digi24 de ce este important sa se vaccineze cadrele didactice si persoanele din categoriile vulnerabile, astfel incat scolile sa se poata redeschide in siguranta.

El a subliniat ca in cazul copiilor nu s-a pus problema severitatii bolii, ci ca acestia se pot infecta, pot sa fie asimptomatici si sa transmita altor persoane acest virus.

"In faza a doua de vaccinare intra profesorii si populatia in varsta. Asta inseamna ca am putea redeschide scoala in siguranta la sfarsitul lui martie - inceputul lui aprilie cand incepem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile", a spus Valeriu Gheorghita, pentru sursa citata.

CITESTE SI:

Noua tulpina de Covid-19, considerata mult mai contagioasa, blocheaza Europa. Italia, Belgia si Olanda opresc zborurile cu Marea Britanie

 Articol citit de 5950 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Cetateanul_turmentat
  20.12.2020, 17:36
  Poate ii explica
  cineva domnului doctor care face strategii, ca educatia e de 100 de ori mai importanta decat gunoaiele din parlament sau militienii cu pulanul la brau. In toate tarile civilizate, cea mai mare grija e sa se dea drumul la scoli. Se pare ca in Romania ca de obicei educatia e la coada cozilor. Rusine.
  CARCOTASUL
  21.12.2020, 07:57
  explica-i d-ta,
  ca vad ca te da mintea afara din casa de destept ce esti
  Comentariu inadecvat