Caminul Liceului Hermes, cuibusor de nebunii?

Luni, 07 Iunie 2010, ora 20:22
5542 citiri
Caminul Liceului Hermes, cuibusor de nebunii?

Sex, alcool, petreceri, dubiosi si scandaluri, toate aceste grozavii au loc se pare la caminul liceului economic Hermes din Petrosani. Caminul Liceului Hermes din Petrosani a intrat in atentia presei in urma unei sesizari venita din partea unui parinte care are copilul la acest liceu si care sustine ca a renuntat la camin din cauza anturajului extrem de dubios care se invartea in jurul acestei locatii.

Caminul, care este ocupat in proportie de aproape 100 la suta de fete este amplasat intr-un loc ferit, dar in imediata apropiere a celui mai select club din Petrosani. Deci este lesne de inteles de ce este extrem de atractiv locul si de ce nu de putine ori, in zona apar si scandalurile.

"Am intentionat sa imi las copilul in camin, dar am renuntat deoarece aceasta locatie arata ca orice altceva numai a camin nu. Aici intra si iese cine vrea, in parcare am vazut mai multe masini cu numere straine, parca de Ucraina sau Moldova si de Austria, iar prin zona stateau niste persoane dubioase ce numai a elevi nu pareau", povesteste parintele copilului care a dorit sa-si pastreze anonimatul deoarece copilul sau mai are un an pana termina scoala.

Mai mult, acesta sustine ca in camin noapte de noape au loc petreceri la care vin fel de fel de persoane, si care pe fondul consumului de alcool se transforma in cele din urma in adevarate orgii.

"Daca aceasta este reforma in invatamant a domnului Funeriu si a inspectorului general scolar de la Deva, Lautaru, mai bine nu o mai faceau. Inainte de 1989 asa ceva nu exista iar parintilor nu le era teama sa-si lase copiii in camin", a conchis parintele copilului.

Afirmatii denigratoare

Reprezentantii Liceului economic Hermes din Petrosani considera afirmatiile parintelui "denigratoare" si cred ca se face de fapt o confuzie deoarece o parte din camin este inchiriat. Caminul are doua scari, este in genul blocurilor de garsoniere, iar una dintre scari este ocupata de chiriasi, in timp ce a doua de elevii care invata la liceu. Pentru elevi, taxa pe luna este 10 lei, in timp ce chiriasilor li se percepe o taxa de 200 de lei la care se adauga si costul utilitatilor.

"Nu este adevarat nimic din cele sesizate de acesta. Cred ca vrea doar sa ne manjeasca cu un mare ... . In acest camin o scara este ocupata de elevi, iar alta de chiriasi. La ora 22.00 se inchide partea unde sunt elevii, iar pe timpul verii nimeni nu sta aici. De aici nimeni nu a plecat acasa", afirma Rodica Marton administrator.

Declaratiile administratorului sunt intarite si de pedagogul Diana Baron. "Dupa ora 16.00 ii verificam pe cei care stau in camin, iar la ora 22.00 impreuna cu paznicul facem prezenta si inchidem caminul", spune Diana Baron.

Totusi cele doua reprezentante ale Liceului Hermes recunos ca din cand in cind in camin mai au loc si chefuri prilejuite de zile de nastere, unde nu se consuma numai suc si apa plata, insa atunci elevii cer aprobare.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#camin Liceu Hermes Petrosani, #orgii camin Petrosani, #scandal camin Petrosani , #camin