Bucuresti, orasul somerilor cu diploma: Guvernul introduce din toamna noi specializari la facultate

Marti, 09 August 2016, ora 20:114862 citiri
Bucuresti, orasul somerilor cu diploma: Guvernul introduce din toamna noi specializari la facultate
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi Bucurestiul este cel mai mare centru universitar din tara, orasul este si campion la someri cu diploma.

In Capitala exista peste 19.800 de persoane fara un loc de munca, potrivit datelor Agentiei Municipale de Ocupare a Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti. Dintre acestea, 22% au studii superioare, ceea ce inseamna ca unul din cinci someri are diploma de facultate, arata Romania TV. Mai exact, peste 4.500 de persoane.

Romania are una dintre cele mai mici rate ale somajului din UE

Din totalul somerilor din Bucuresti, circa 10.800 sunt femei, iar restul barbati. Pentru ca acesti oameni nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca, Guvernul a decis sa introduca noi meserii in organigrama cursurilor universitare incepand din toamna anului 2016, la solicitarea companiilor.

Acestea au cerut statului sa diversifice oferta educationala la nivel de licenta si sa ofere o pregatire mai buna absolventilor de facultati, pentru ca acestia sa poata ocupa posturile disponibile pe piata muncii.

Asadar, de exemplu, la ramura Chimie va fi introdusa specializare Chimie farmaceutica, in timp ce Ingineria electrica, electronica si telecomunicatii va avea o noua ramura - "Echipamente si sisteme electronice militare, electronica - radioelectronica de aviatie". Totodata, Stiintele comunicarii vor avea si specializarea media digitala.

Guvernul spune ca a introdus aceste specializari dupa ce a facut ample analize si sustine ca miscarea va creste gradul de angajare a absolventilor de facultati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News