Bill Gates si Mugur Isarescu, modele de succes in randul liceenilor

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 20:05
2317 citiri
Bill Gates si Mugur Isarescu, modele de succes in randul liceenilor
Foto: The Telegraph

Bill Gates si Mugur Isarescu sunt in continuare primele optiuni de modele publice financiare de succes in randul elevilor de liceu, insa Steve Jobs si Gheorghe Becali au fost inlocuiti de Donald Trump si Warren Buffett, conform unei cercetari in randul a 500 liceeni in cadrul Summer Job BCR, potrivit unui comunicat al bancii.

BCR precizeaza ca, in fiecare an, absolventii programului Summer Job sunt implicati in realizarea unei cercetari pe teme de comportament financiar si planuri de cariera in randul elevilor de liceu. In 2014, ei au reusit sa colecteze opiniile a peste 500 de liceeni respondenti.

Astfel, similar anului 2013, si in acest an tinerii sunt axati mai mult pe cumparaturile online si pe iesirile cu prietenii. Atunci cand vine vorba de economisire, cea mai mare parte dintre acestia (53,97%) ar economisi pentru excursii, 34,69% pentru haine si 26,53 % pentru gadget-uri.

Peste jumatate dintre tineri fac cumparaturi online deoarece considera aceasta modalitate de plata eficienta, pentru ca economisesc timp si au la dispozitie o varietate mare de produse.

Cand au fost intrebati care este cel mai util produs bancar, 80% au ales cardul de credit. Atrasi de bonusurile si avantajele pe care le aduce plata cu cardul de credit, respondentii sunt de parere ca acest produs bancar este practic si usor de utilizat. Creditul bancar, cardul de economii, depozitele bancare, internet banking-ul sunt produsele si serviciile mentionate de tineri ca fiind utile.

Majoritatea elevilor isi doresc sa lucreze inca din timpul facultatii deoarece sunt de parere ca un training sau un internship intr-o companie i-ar pregati mai bine pentru o cariera de succes.

Atunci cand vine vorba de primul salariu, tinerii care au participat la sondaj au spus ca si-ar dori ca acesta sa se incadreze in intervalul 1.000-2.000 de lei in conditiile in care aloca pentru cheltuielile personale intre 300-700 lei pe luna. 85% dintre respondenti au un model de comportament financiar responsabil in parinti. Daca la editiile anterioare Summer Job, mama si bunica erau principalele modele de comportament financiar ale copiilor, anul acesta tatal este prima optiune pentru mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns la chestionar.

Banca precizeaza ca 60 de liceeni au participat la programul de internship, Summer Job, desfasurat in lunile iulie si august ale acestui an. Aflat la a patra editie, Summer Job in BCR este primul program de internship platit pentru liceeni desfasurat in Romania.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#modeli elevi liceu, #internship BCR elevi liceu, #tineri sondaj modele financiare , #licee