Bacalaureat 2014: Ministrul Educatiei, anunt important despre subiecte

Vineri, 23 Mai 2014, ora 15:07 2089 citiri

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca subiectele la examenul de Bacalaureat din 2014 vor fi de nivel "mediu-plus" si nu vor mai contine exercitii dificile de olimpiada, cum s-a intamplat in 2013.

Ministrul Pricopie a mai afirmat joi, in cadrul unei conferinte desfasurate la Timisoara, ca legislatia actuala privind examenele nationale nu raspunde intotdeauna nevoilor copiilor cu dizabilitati, transmite Romania TV.

"Nu o lege trebuie sa spuna care este gradul de afectiune al unui copil; pot fi situatii medicale in care copilul are nevoie de perfuzie, de terapie intensiva, poate face o criza. Intr-o scoala obisnuita nu este asa ceva. In acelasi timp, eu sunt pentru integrarea tuturor copiilor acolo unde este cazul", a declarat ministrul Educatiei Nationale.

De asemenea, acesta a adaugat ca specialistii in medicina si in psihologia copilului sunt cei care trebuie sa decida daca un copil cu dizabilitati este integrat intr-o scoala obisnuita sau intr-o unitate de invatament speciala.

Meditatii pentru bacalaureat cu bani europeni

Nu in ultimul rand, Remus Pricopie a vorbit despre importanta reintroducerii invatamantului profesional, astfel incat industria sa fie adusa mai aproape de educatie.

"Un elev care nu poate lua bacul lucreaza pe un strung de 2 milioane de euro. Daca stim sa construim programe educationale corespunzatoare, reusim sa dam o sansa fiecarui copil sa descopere ce poate sa faca, nu ce nu poate sa faca", a adaugat ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a luat parte, joi, la o intalnire regionala desfasurata la Universitatea de Vest din Timisoara, la care au participat profesori, directori de scoli, lideri sindicali si elevi.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News