Bac 2014: Vezi subiectele de la matematica si istorie

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 12:58
9228 citiri
Bac 2014: Vezi subiectele de la matematica si istorie

Absolventii de liceu au sustinut, miercuri, proba scrisa obligatorie a profilului, in cadrul examenului de bacalaureat 2014.

Astfel, absolventii de liceu care au studiat la un profil real au dat proba la matematica, in vreme ce candidatii care au urmat liceul la un profil uman sau vocational-pedagogic au dat examenul la istorie.

La matematica, au existat patru tipuri subiecte: unele pentru cei care au studiat la profilul matematica-informatica, unele pentru cei care au studiat la stiinte ale naturii, unele pentru cei care au studiat la licee pedagogice si vocationale si unele pentru elevii care au urmat o specializare cu profil tehnic.

Subiectele la matematica - profilul stiinte ale naturii

Foto: Vocea Transilvaniei

Subiectele la matematica - profilul matematica-informatica

Foto: Ziare.com

Subiectele la matematica - profilul tehnologic

Foto: Mediafax

Subiectele la istorie

La subiectul I, candidatii au avut de rezolvat 7 cerinte, pe baza a doua fragmente de text: "O istorie sincera a poporului roman" - Florin Constantiniu si "Istoria romanilor" - Mihai Barbulescu, Dennis Deletant, Keith Hitchins, Serban Papacostea, Teodor Pompiliu.

La subiectul al II-lea, absolventii de liceu au avut de rezolvat 6 cerinte pe baza unui fragment din "O istorie a romanilor", de Ion Bulei.

La subiectul al III-lea, absolventilor claselor a XII-a li s-a cerut sa realizeze un eseu de aproximativ doua pagini, in care sa vorbeasca despre rolul spatiului romanesc in relatiile internationale din perioada dintre secolele al XIV-lea si al XVIII-lea.

Foto: Vocea Transilvaniei

Examenul de Bacalaureat 2014 continua, vineri, cu proba la alegere a profilului si specializarii, unde, in functie de profilul la care au studiat, absolventii de liceu vor da proba scrisa la anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, biologie vegetala si animala, chimie, economie, fizica, filosofie, geografie, informatica, logica, argumentare si comunicare, psihologie sau sociologie.

Bac 2014: Absolventii de liceu sustin miercuri examenul la Matematica sau Istorie

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat urmeaza sa fie afisate luni, pe 7 iulie, zi in care candidatii nemultumiti de notele obtinute vor putea depune si contestatii. In perioada 8 - 10 iulie, profesorii vor recorecta lucrarile celor care au depus contestatii, urmand ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat sa fie facute publice pe data de 11 iulie.

Bac 2014: Luni incep probele scrise (Video)

Cei care nu reusesc sa promoveze bacalaureatul acum mai au o sansa in toamna, daca se inscriu, in perioada 14 - 18 iulie, la cea de-a doua sesiune de examen. Probele sesiunii din toamna a examenului de Bacalaureat au loc intre 19 si 29 august.

Bac 2014: Vezi subiectele de la Limba si literatura romana

Pe 1 septembrie se vor afisa primele rezultate pentru candidatii care au dat bacalaureatul in cea de-a doua sesiune, zi in care se vor depune si contestatiile, urmand ca pe 4 septembrie sa fie afisate si rezultatele finale.

I.S.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#subiecte Bacalaureat 2014 matematica, #subiecte Bacalaureat 2014 istorie, #subiecte proba obligatorie profil, #Bac 2014 subiecte bareme , #Bacalaureat 2014