Bac 2014, cu perle savuroase: O expresie cu os? iOS. Cratima, sa arate textul frumos pe hartie (Video)

Marti, 01 Iulie 2014, ora 21:50
20710 citiri
Bac 2014, cu perle savuroase: O expresie cu os? iOS. Cratima, sa arate textul frumos pe hartie (Video)

Profesorii care au corectat lucrarile absolventilor de liceu la proba de Limba Romana a Bacalaureatului s-au distrat pe cinste in acest an.

Examenul a devenit, de-a lungul anilor, o sursa inepuizabila de perle savuroase, iar exprimarile alambicate si ilogice ale absolventilor nu au lipsit nici la examenul de Bacalaureat 2014.

Bac 2014: Vezi subiectele de la Limba si literatura romana

"Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele" este viziunea unui elev despre "evolutia" verbului, relateaza Pro Tv.

"O secventa temporala este cand omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secventa spatiala si daca punea o muzica era o secventa auditiva", scrie un alt absolvent de liceu.

Un altul explica si cum sta treaba cu osul in zilele noastre: "O expresie moderna cu cuvantul 'os' este 'i-os'. I vine de la Internet",.

"Rolul cratimei e sa arate mai frumos pe hartie expresia. Daca era sa scriem 'sin semne', era prea inghesuit", considera un tanar care a sustinut examenul.

Bac 2014: Vezi baremele de la Limba si literatura romana

"Doua motive literare sunt ca scriitorul e talentat si ca n-are servici, asa ca scrie si vinde romanele", "Rolul interogatiilor retorice e sa-ti raspunda cineva cand nu stii unele lucruri. Doar ca nu te aude nimeni, intrebarea e doar de design" sau "Elementele de prozodie nu exista, pentru ca ne-ati cerut o poezie, nu o proza" sunt alte perle ale elevilor.

Un absolvent a avut si o solicitare: "Solicit comisiei sa ia in calcul ca acest subiect este o capcana si sa ii ajute pe elevi sa nu cadem in ea".

"Straniu - sinonim uschit", "Laitmotivul operei lui Arghezi este copilaria, cu veselie si jocuri. Jocuri in poienite, ca pe vremea lui, nu online, ca acum", "As vrea sa comentez, dar nu stiu ce inseamna talazurile. Consider ca la romana puteam fi lasati cu dictionare si la matematica cu calculator. In alte tari asa e" ori "Propozitie cu expresia os: Cand i-am zis ca imi trebuie mai multi bani de buzunar, tata mi-a spus ca ofticosu roade osu", au mai scris elevii.

Perlele nu s-au oprit aici: "In poezia 'Leoaica tanara iubirea' autorul vede dragostea asa nelinistita si agitata ca un animal fioros inainte sa se repeada la prada lui", "Verbele la imperfect sunt imprumutate de poeti de la olteni ca ei spun cu invatai, fusei, mancai. Si au impresia ca sunt mai smecheri daca le scriu in textele lor" si "Nu inteleg de ce avem poezie cand toti copiii au zis ca nu le place poezia. Doar asa ca sa luam note mici", au mai relatat participantii la examen.

"Daca as putea sa imi scriu punctul de vedere si sa fiu sincer cu aceste activitati de indrumare a lecturii elevilor as spune ca ele nu au niciun rost pentru ca oricum nu mai citeste nimeni carti. Toti preferam sa ne jucam jocul ala cu pasarile pe telefon (nu pot sa i dau numele ca se considera reclama) ", a mai scris un absolvent de liceu.

Absolventii de liceu au sustinut, luni, prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#perle elevi Bac 2014, #Bacalaureat 2014 perle, #Bac examen perle elevi , #Bacalaureat 2014