Babes Bolyai reintroduce examen la toate facultatile. Bac-ul nu mai conteaza

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 23:262393 citiri
Babes Bolyai reintroduce examen la toate facultatile. Bac-ul nu mai conteaza
Foto: ubbcluj.ro

Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca va reintroduce, din toamna, dupa 13 ani, proba de admitere la toate facultatile, fara sa se mai ia in considerare notele de la examenul de Bacalaureat.

Anuntul a fost facut, miercuri, de rectorul universitatii, academicianul Ioan Aurel Pop. Acesta a mai precizat ca este vorba fie de un eseu, fie de un test grila, fiecare facultate avand posibilitatea de a stabili cum organizeaza admiterea, scrie Adevarul. Singurii scutiti de examen vor fi olimpicii nationali si internationali.

Rectorul UBB a precizat ca universitatea a luat aceasta decizie pentru a avea cei mai buni studenti. "De aceea ne-am gandit sa nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunostintelor studentilor: grila clasic sau un eseu ori o alta forma de verificare a cunostintelor elevilor in asa fel incat noi sa stim ce cunostinte au studentii. Si, pentru ca suntem dupa o intrerupere de circa 12-13 ani, am decis, in anul universitar 2013-2014, sa lasam facultatile sa decida modalitatea de admitere", a declarat acesta.

Remus Pricopie: Camerele de luat vederi sunt si vor ramane la Bac

Asadar, notele de la Bac nu vor mai fi luate in considerare, in schimb vor conta rezultatele obtinute la olimpiade sau la alte concursuri de competenta. Ioan Aurel Pop este de parere ca examenul de admitere nu ar fi trebuit scos de la bun inceput, pentru ca arata cunostintele candidatilor si este un bun indicator pentru profesorii universitari.

"Cred ca vom avea un aflux la fel de mare de studenti ca si anul trecut, chiar mai mare intoducand aceste forme de testare care arata si marca universitatii. Nu se intra intr-o universitate de prestigiu doar printr-o simpla inscriere sau prin luarea in calcul a mediei de Bacalaureat", a conchis rectorul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Poate nu mai are nevoie de studenti...