Aveti copil de inscris la scoala? Au aparut calendarul si regulile in Monitorul Oficial

Vineri, 15 Mai 2020, ora 07:33
3119 citiri
Aveti copil de inscris la scoala? Au aparut calendarul si regulile in Monitorul Oficial
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2020-2021 a fost publicat in Monitorul Oficial.

Inscrierea va incepe in 8 iulie si va fi finalizata in 4 septembrie. In prealabil, se va face evaluarea copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020.

Potrivit documentului publicat, joi, in Monitorul Oficial, pe 25 mai va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluati pana la data instituirii starii de urgenta.

In perioada 26 mai - 30 iunie, are loc evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, iar in 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale care cuprind numele copiilor si rezultatele evaluarii, respectiv recomandarea de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz, catre comisiile judetene sau comisia din Bucuresti.

In ceea ce priveste metodologia de inscriere, Ministerul Educatiei a stabilit ca cererea-tip se poate completa online, transmite prin e-mail, posta sau se poate depune la sediul unitatii de invatamant.

Validarea cererilor de inscriere este o etapa obligatorie si se poate face la sediul unitatii de invatamant sau prin intermediul mijloacelor electronice si consta in compararea datelor introduse in cerere. In cazul in care comisia de inscriere constata neclaritati sau erori, parintele sau tutorele care solicita inscrierea va fi contactat pentru remedierea acestora, iar procesul de validare se reia.

In cazul in care cererile se depun direct la secretariatul unitatii de invatamant, este necesara o programare prealabila.

Pana in 7 iulie are loc completarea cererilor tip de inscriere de catre parinti, iar in data de 8 iulie are loc, practic, prima etapa de inscriere in invatamantul primar si anume procesarea de catre Comisia Nationala a cererilor - tip de inscriere cu ajutorul aplicatiei informatice, plus repartizarea copiilor la scoala de circumscriptie.

In perioada 9-15 iulie are loc procesarea cererilor la nivelul unitatilor de invatamant.

In 20 iulie, la sediile unitatilor de invatamant, pe site-ul Inspectoratului Scolar, se afiseaza listele cu copiii inmatriculati si locurile ramase libere.

A doua etapa de inscriere incepe in 21 iulie cu afisarea locurilor libere, la unitatile de invatamant si pe site-ul Inspectoratului Scolar. In perioada 22-28 iulie se depun cererile - tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant.

Din 29 iulie si pana in 30 iulie are loc procesarea cererilor la nivelul unitatilor de invatamant, iar in 31 iulie are loc afisarea listelor finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare.

Intre 1 si 4 septembrie, inspectoratele scolare centralizeaza si solutioneaza cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Foto: Ministerul Educatiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#inscriere clasa pregatitoare 2020, #inscriere scoala 2020 , #scoli