Astazi are loc examenul de rezidentiat - cea mai mare concurenta este la Medicina dentara

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 07:174118 citiri
Astazi are loc examenul de rezidentiat - cea mai mare concurenta este la Medicina dentara

Peste 6.800 de absolventi ai facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie sustin, duminica, examenul de intrare in rezidentiat, cei mai multi candidati, peste 5.000, fiind in domeniul medicinei. La nivel national au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri si posturi, iar cea mai mare concurenta - 4,9 candidati pe loc - este la Medicina dentara.

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Absolventii facultatilor de Medicina, Medicina dentara si Farmacie vor putea concura pe un numar de 3.565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru Medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru Farmacie, iar la concurs s-au inscris 6.818 candidati.

Cei mai multi absolventi candideaza pentru posturile de rezidenti in Medicina - 5.054, alti 1.277 in domeniul medicinei dentare si 487 in domeniul farmaceutic.

Concurenta este de 1,4 candidati pe loc pentru Medicina, 4,9 candidati pe loc pentru Medicina dentara si 3,6 candidati pe loc pentru farmacie.

Ministerul Sanatatii spune ca in acest an numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95, fiind stabilit in functie de cifra de scolarizare, de capacitatea de pregatire a centrelor universitare si de solicitarile unitatilor sanitare.

Concursul de duminica se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News