Anuntul ministrului Educatiei: Alte schimbari pentru dumneavoastra, dragi elevi

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 17:524376 citiri
Anuntul ministrului Educatiei: Alte schimbari pentru dumneavoastra, dragi elevi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a spus, luni, ca regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ in acest an, precizand ca la fazele judetene vor fi subiecte unice, indiferent de disciplina, iar numarul de locuri a crescut la anumite discipline.

Valentin Popa a spus, in discursul sau, de la deschiderea anului scolar la Colegiul National "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc, ca anul acesta regulamentul olimpiadelor scolare s-a schimbat semnificativ.

"Alte schimbari pentru dumneavoastra, dragi elevi, sunt legate si de olimpiadele scolare. Anul acesta regulamentul s-a schimbat semnificativ. Olimpiada la faza judeteana va avea subiect unic indiferent de disciplina. Calificarea la faza nationala va fi schimbata, se vor califica cei care obtin locul 1 la faza judeteana si in continuare un numar semnificativ de elevi din clasamentul national, numarul de locuri la fazele nationale a olimpiadelor a crescut la 90 de locuri pentru matematica fizica, chimie, biologie si informativa si la 70 de locuri pentru celelalte olimpiade", a spus Valentin Popa.

Ministrul Educatiei a participat, luni, si la festivitatea de deschidere a Scolii Generale "Marton Aron" din Sandominic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News